Zapněte žehličku a vyžehlete vládě rubáš, vyzývá Bobošíková

18.04.2011 14:00

Vláda prožívá krušné chvíle. A k tomu začíná ještě přibývat různých protestních akcí proti všem jejím krokům. Jedna z nich se uskuteční v pondělí večer před Kramářovou vilou. Před jednáním K 12 tam budou čekat politiky protestující z vuvuzelami a řehtačkami. Ve středu pak mohou lidé protestovat tím, že "Uvaří vládu" - tedy že v daný čas zapojí co nejvíce elektrospotřebičů v domácnosti.

Zapněte žehličku a vyžehlete vládě rubáš, vyzývá Bobošíková

Facebookovou stránku s názvem Uvařme vládu založila Ilona Švihlíková, vedoucí katedry Vysoké školy mezinárodních a veřejných vztahů v Praze. V současné době přislíbilo účast na akci ve středu necelých dvě stě lidí.

Mezi nimi však lze najít i známá jména jako Jana Volfová, Jana Bobošíková či Ivan David (bývalý ministr zdravotnictví ČSSD) . "Daly jsme to mu takový náš malý osobní podtitulek: "Zapněte žehličku a vyžehlete vládě rubáš," " uvedla pro ParlamentníListy.cz Jana Volfová (Suverenita - Blok Jany Bobošíkové, SBB). K akci se připojila prý proto, že všechny prostředky jsou dobré k tomu, aby donutily vládu podat demisi a vyvolat nové volby.

SLEDUJEME kauzu: Vládní krize

"My za Suverenitu podpoříme středeční akci, nám zase bylo přislíbeno účastníky, že podpoří akci před Kramářovou vilou dnes večer. Neměl by chybět třeba ani Vlastimil Tlustý, slíbil svoji účast," vysvětlila Volfová (Suverenita).

Jak má protest ve středu 20. dubna vypadat? Na facebookové stránce uvádí její zakladatelka následující:

"Před jednáním tripartity vyjádřeme nesouhlas s touto vládou, ukažme, že si přejeme její odchod!
Řada našich spoluobčanů se z existenčních důvodů bojí zúčastňovat demonstrací, proto jsme navrhli tento způsob protestu. Zapněte tuto středu v osm hodin večer spotřebič o výkonu alespoň 1 000 wattů (konvice, trouba, vysavač, žehlička, mikrovlnka) po dobu 15 minut. Zatížení elektrické sítě budeme sledovat na stránce ČEPS. Pokud zapneme všichni spotřebič v danou dobu, projeví se to výkyvem odběru a podle toho poznáme počet účastníků protestu. Uvařme vládu! "

Čtěte také:
Nový Alláh nebo Hitler? Špatná nálada ve společnosti tomu nahrává 

Podle prognóz politologů se dá očekávat to, že různých protestních akcí nejen odborářů, ale i ostatních iniciativ a zájmových skupin, bude zřejmě přibývat do doby, než se situace v zemi i ve vládě stabilizuje. Kdy se tak stane, však nidko nechce odhadovat.

Čtěte také:
Profesorka Dvořáková má strach: Lidé vyjdou do ulic. A bude to zlé 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …