Zkáza pro ODS. ČSSD by vyhrála všude kromě Prahy, tam TOP 09

14.04.2010 17:02

Zemanovci by se do sněmovny podle agentury SANEP dostali také. V Praze by pak vyhrál Karel Schwarzenberg.

Zkáza pro ODS. ČSSD by vyhrála všude kromě Prahy, tam TOP 09

Podle aktuálního průzkumu SANEP by ČSSD vyhrála ve všech krajích, kromě Prahy. V Praze by podle průzkumu vyhrála TOP 09 před ODS.

"V celkových číslech pak stojí za pozornost posilování ODS, která se po odchodu Mirka Topolánka výrazně propadla. Neméně zajímavé je i překročení Strany práv občanů Zemanovci (SPO Zemanovci), kteří aktuálně překročili hranici pěti procent," tvrdí agentura.

ODS si po výměně volebního lídra podle dat SANEPU oproti průzkumu z minulého týdne polepšila o 1,2 procenta. I toto mírné zlepšení však stále pro největší pravicovou stranu znamená kritický stav.

TOP 09 poráží ODS v Praze o šest procent

Neobvyklá je situace hlavně v Praze. ODS by tu získala 23,8 procenta hlasů, což je jen o sedm desetin procenta více než v jejím druhém nejsilnějším regionu, Karlovarském kraji. V minulosti přitom ODS v Praze dosahovala až dvojnásobných hodnot oproti jiným krajům.

V Praze by občanské demokraty o šest procent hlasů porazila TOP 09, kterou by volilo 29,8 procenta Pražanů. Třetí by v hlavním městě skončila ČSSD (15,2 procenta hlasů) a jen těsně čtvrté pak Věci veřejné se ziskem 14,5 procenta hlasů.

ČSSD tak i po změně volebního lídra v Praze, kterým je ministr vnitra Martin Pecina, dosahuje v hlavním městě nejhoršího výsledku ze všech krajů. Nejlépe je na tom ČSSD naopak v Moravskoslezském kraji, hlas by jí tam dalo 36,3 procenta voličů.

Nejhorší čísla pro ODS: "Langerova" Olomouc

ODS je na tom nejhůř v Olomouckém kraji, podpořit ji tu hodlá 16,9 procenta lidí. Právě v Olomouckém kraji vede občanské demokraty místopředseda Ivan Langer, o jehož pozici tento týden hlasovala výkonná rada.

Do sněmovny by se podle SANEPu dostaly vedle ČSSD (29 %) a ODS (20,1 %) i TOP 09 (13,4 %), KSČM (13 %) a Věci veřejné (8,5 %), těsně pak i KDU-ČSL (5,6 %) a SPO-Zemanovci (5,2 %). Naopak Strana zelených by se se ziskem 3,6 procenta hlasů do sněmovny nepropracovala.

K volbám hodlá podle průzkumu jít 69 procenta lidí.

Průzkum byl proveden ve dnech 7. až 13. dubna na vybrané skupině 12,737 dotázaných, kteří představují voličský reprezentativní vzorek obyvatel ČR ve věku 18 až 69 let. Statistická chyba se podle SANEPu pohybuje kolem 1,5 procenta.


 

Graf: SANEP

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ol

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…