Šikovná senátorka má hned pět funkcí. A ztrácí přehled o svých obchodech

04.07.2012 19:15

Senátorka Dagmar Zvěřinová z ČSSD chce stále zůstávat v kontaktu se svým původním oborem. Tato profesní věrnost jí však v minulém roce vynesla více než sto tisíc korun. Kromě toho stíhala ještě funkci starostky. Majetkové přiznání, které ze zákona musela podat, odhalilo v jejím případě hned pět placených funkcí.

Šikovná senátorka má hned pět funkcí. A ztrácí přehled o svých obchodech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Valdštejnská zahrada

Majetkové přiznání podle serveru IDNES.cz „prásklo“ na senátorku a starostku Ždáru nad Sázavou, že v minulém roce vykonávala současně hned pět placených funkcí. Vedle platu senátorky si vydělala 800 tisíc korun.

705 tisíc činila roční odměna za práci starostky. Dále obdržela 84 tisíc z Vodárenské společnosti a 48 tisíc ze Svazu vodovodů a kanalizací. Čtyřicet tisíc navíc dostala z Vírského oblastního vodovodu. „S těmi funkcemi je ale také spojená jistá režie,“ zlehčuje své příjmy.

Senátorka Zvěřinová musela letos kvůli svému majetkovému přiznání platit i pokutu. Zatajila v něm totiž své jednatelství ve firmě M.O.S. a rovněž své živnostenské oprávnění na zprostředkovatelskou činnost ve stavebnictví. Paměť jí musela oživit až občanské sdružení Oživení.

Jiní její kolegové z Vysočiny však za nekompletní přiznání platit nemuseli. Například náměstek hejtmana Libor Joukl, rovněž za ČSSD, nepřiznal dvě svá živnostenská oprávnění. Na radnici, kam Oživení podali oznámení o přestupku, se rozhodli ve stíhání nepokračovat. „Došlé oznámení neodůvodňuje zahájení řízení o přestupku,“ sdělila oznamovateli příslušná referentka.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Charkově rozkradli miliardy na obranu. Takto. Skandál z Ukrajiny, kde jde o hodně

16:20 V Charkově rozkradli miliardy na obranu. Takto. Skandál z Ukrajiny, kde jde o hodně

Ruská armáda minulý týden spustila ofenzivu na severovýchodě Ukrajiny směrem na Charkov a za 48 hodi…