Maturita zase nanečisto: Školy si stahují cvičné maturitní testy

01.03.2011 11:32

Střední školy si ode dneška budou moci stáhnout cvičné maturitní testy a ještě jednou se studenty projít přípravu na nové zkoušky dospělosti.

Maturita zase nanečisto: Školy si stahují cvičné maturitní testy

Školy budou mít pod heslem přístup k cvičným zadáním testů a písemných prací z češtiny, matematiky a cizích jazyků. Učitelé mohou podle nich v hodinách prozkoušet, jak jsou studenti dva měsíce před maturitami připraveni.

"Věřím, že to maturantům pomůže v jejich přípravě a bude to mít pozitivní dopad na jejich výsledek při ostré státní maturitě," uvedl už dříve ministr školství Josef Dobeš (VV).

Od 22. března budou testy zveřejněny na internetu a bude si je moci vyzkoušet každý. Státní maturity začínají za dva měsíce, při generálce v říjnu loňského roku propadla třetina studentů. Podle informací ministerstva školství údajně  proto, že nebyli dostatečně motivovaní a neměli probranou všechnu látku posledního ročníku.

Jednotné maturity se připravovaly 14 let, dne 2. května odstartují ústními zkouškami. Od 30. května se pak budou konat testy a písemné práce. Kromě státních maturit si pak každá škola bude organizovat ještě vlastní maturity, kde budou studenti skládat zkoušky z profilových předmětů dané školy.

Čtěte také:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

9:24 Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

Povolební rozložení politických sil v Evropském parlamentu (EP) letos mohou rozhodnout hlasy od mlad…