Ministr Plaga nedorazil do studia. Bez omluvy

05.03.2021 18:50

Ve čtvrtečním pořadu 360° Pavlíny Wolfové na Primě běžela diskuse o školství. Pozván byl i ministr školství Plaga (ANO), který ovšem nedorazil a neposlal dokonce ani žádného svého zástupce. Byla tam proto prázdná židle.

Ministr Plaga nedorazil do studia. Bez omluvy
Foto: repro TV Prima, tan
Popisek: Robert Plaga v Partii Terezie Tománkové

Anketa

Má vláda Andreje Babiše dovládnout do voleb?

85%
15%
hlasovalo: 20036 lidí
Předseda hnutí Trikolóra Václav Klaus ml. uvedl, že má za to, že děti měly zůstat ve školách a dospělí v práci. Distanční výuku považuje za naprosto nedostatečnou. Prohlásil to v pořadu 360° Pavlíny Wolfové na CNN Prima NEWS. Hostem pořadu byl i poslanec ANO Karel Rais. Do studia naopak nedorazil ministr školství Robert Plaga (za ANO), na jeho místě tak byla pouze jeho jmenovka.

Podle Klause je pro studenty distanční výuka zcela nevyhovující. On sám opakovaně volal po tom, aby žáci zůstali na školách. „Děti mají být ve škole a dospělí v práci. Uplynul rok a situace je ještě horší,“ řekl s tím, že je tomu právě rok od jarního uzavření škol.

Nejvíce mu ale vadí, že se ohledně školství a dalších věcí na vládní úrovni rozhoduje pozdě. „Všichni se diví, že se něco řeší na poslední chvíli. Je to rok od zavření škol. Všechno se řeší na poslední chvíli,“ dodal předseda hnutí Trikolóra ve vysílání CNN Prima NEWS.

Prázdná židle, ministr Plaga nedorazil (fotokoláž PL)

Fakt, že se o možné změně konání, či nekonání maturitní zkoušky jedná až začátkem března poté, co jsou studenti maturitních ročníků na domácí výuce, považuje za nešťastné i poslanec hnutí ANO Karel Rais. „Samozřejmě to mohlo být řešeno dříve,“ řekl Rais, který je zároveň vysokoškolským pedagogem.

Podle svých slov původně počítal, že maturita proběhne podobně jako loni. Tehdy maturitní zkouška i přes probíhající pandemii koronaviru proběhla. Rais si ale podle svých slov dovede představit, že by se maturitní zkoušky konaly například v letním období, což by mohlo vylepšit pozici studentů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

9:24 Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

Povolební rozložení politických sil v Evropském parlamentu (EP) letos mohou rozhodnout hlasy od mlad…