Česká pošta se stala již třináctým členem Asociace kritické infrastruktury ČR

20.07.2021 16:49

Státní podnik Česká pošta se stal již třináctým členem Asociace kritické infrastruktury České republiky (AKI ČR) a je tak prvním zástupcem oblasti poštovních služeb v její členské základně.

 Česká pošta se stala již třináctým členem Asociace kritické infrastruktury ČR
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Česká pošta je státní organizací, která zajišťuje primárně poštovní služby v rámci České republiky, vedle toho ale také nabízí řadu dalších služeb a jejím posláním je „být důvěryhodným poskytovatelem kvalitních služeb v oblasti zprostředkování informací, plateb a zboží“. Společnost je s téměř 27 000 zaměstnanci jedním z největších tuzemských zaměstnavatelů vůbec a hraje klíčovou roli při zajišťování některých služeb kritických pro chod státu.

„Jsem nesmírně rád, že AKI ČR získala dalšího člena, kterým je navíc klíčová státní organizace v oblasti poštovních služeb. Věřím, že působení České pošty v rámci AKI adekvátně doplní naši paletu členů ze všech hlavních sektorů kritické infrastruktury a úhel pohledu společnosti bude bezpochyby přínosem při tvorbě stanovisek AKI i našich dalších aktivitách směřujících k lepší ochraně a rozvoji kritické infrastruktury u nás,“ uvedl ke vstupu České pošty do AKI její výkonný ředitel Michal Moroz.

„Před dvěma a půl lety jsme nastoupili cestu k moderní poště 21. století. Za součást jejího odpovědného řízení poté považuji i zdůraznění role České pošty jakožto subjektu kritické infrastruktury, jehož služby jsou v mnoha ohledech pro chod státu nepostradatelné. Jsem proto rád, že se naše společnost stala členem AKI, kde bude moci své zkušenosti a know-how využívat pro zdokonalení ochrany kritické infrastruktury u nás,“ uvedl Roman Knap, generální ředitel České pošty.

AKI ČR vznikla v říjnu 2019 jako první nezisková organizace v České republice sdružující subjekty kritické infrastruktury. Organizace dlouhodobě usiluje o ochranu a rozvoj kritické infrastruktury, subjekty KI poté reprezentuje při jednáních s veřejnými institucemi, zároveň umožňuje komunikaci mezi subjekty KI samotnými. V posledním roce AKI ČR sehrála především klíčovou roli při komunikaci subjektů KI s českou veřejnou správou s ohledem na zvládání pandemie COVID-19.

Členskou základnu AKI ČR v současnosti tvoří 13 organizací, mezi které se řadí společnosti ČEZ, ČD - Telematika, Severočeská vodárenská společnost, Vodafone Czech Republic, Řízení letového provozu České republiky, České Radiokomunikace, T-Mobile Czech Republic, ČEPRO, Letiště Praha, ČEPS, IKEM, Správa železnic a Česká pošta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AČCKA: Čím dál více Čechů využívá služeb cestovních kanceláří

16:46 AČCKA: Čím dál více Čechů využívá služeb cestovních kanceláří

I letošní prodeje potvrzují, že služeb českých cestovních kanceláří a agentur využívá každoročně víc…