ČEZ Teplárenská: S novým školním rokem podporujeme výuku přírodovědných předmětů

31.08.2023 17:34 | Tisková zpráva

Symbolický šek ve výši 25 000 korun převzala z rukou Martina Nováka, zástupce ČEZ Teplárenské, Martina Meitnerová, ředitelka jirkovské ZŠ Nerudova. Celou finanční částku přitom škola použila k zakoupení interaktivní tabule do učebny fyziky.

ČEZ Teplárenská: S novým školním rokem podporujeme výuku přírodovědných předmětů
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

ČEZ Teplárenská, a.s., ze Skupiny ČEZ u příležitosti zahájení nového školního roku obdarovala celkem sedm základních škol, tři z nich jsou z Ústeckého kraje. Každá škola dostala 25 000 korun.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29578 lidí

„Školství a vzdělávání všeobecně v regionech, kde naše společnost působí, podporujeme dlouhodobě. Kromě specifických žádostí jsme například během uplynulých pěti let podporovali žáky prvních tříd nákupem výtvarných potřeb. Nyní jsme ovšem zvolili zcela odlišný koncept podpory u příležitosti zahájení nového školního roku. Každá z obdarovaných škol dostane 25 000 korun na vybavení učeben či pomůcky pro výuku přírodovědných předmětů na druhém stupni ZŠ,“ říká Rostislav Díža, generální ředitel ČEZ Teplárenské.

Pro vedení ZŠ Nerudova v Jirkově nebylo vůbec těžké dané kritérium, že finanční dar bude využit na nákup pomůcek pro výuku exaktních předmětů, splnit. „Již delší dobu jsme uvažovali o zakoupení nové interaktivní tabule do učebny fyziky. Bude využívána pro podporu interaktivní výuky fyziky v kontextu digitalizace vzdělávání. I díky ČEZ Teplárenské se tak budou žáci lépe orientovat právě v digitálním prostředí, což je více povede k tvořivému a kritickému využívání digitálních technologií při demonstraci některých fyzikálních pokusů,“ kvituje Martina Meitnerová, ředitelka školy.

Kromě jirkovské ZŠ byly na severu Čech stejnou finanční částkou podpořeny i Základní škola s rozšířenou výukou hudební výchovy v Teplicích a ZŠ Za Chlumem v Bílině. Další čtyři symbolické šeky putovaly do Trutnova, Bohumína, Orlové a Hodonína.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ v I. čtvrtletí vydělal 13,6 mld. Kč, meziročně o čtvrtinu více

10:04 ČEZ v I. čtvrtletí vydělal 13,6 mld. Kč, meziročně o čtvrtinu více

Provozní zisk před odpisy (EBITDA) dosáhl v I. čtvrtletí 40,3 mld. Kč, což znamená meziroční nárůst …