ČEZ: Oblíbené noční prohlídky Jaderné elektrárny Dukovany startují

30.08.2023 15:16 | Tisková zpráva

V návaznosti na mimořádně úspěšné prázdninové prohlídky elektrárny Dukovany a Dalešice energetici na září připravili další speciální program. Tentokrát půjde o čtyřhodinovou noční prohlídku Jaderné elektrárny Dukovany. Každý pátek večer se bude moci 32 návštěvníků, starších 15 let, podívat vedle infocentra i do střeženého prostoru elektrárny.

ČEZ: Oblíbené noční prohlídky Jaderné elektrárny Dukovany startují
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Po prázdninových mimořádných prohlídkách spojených s návštěvou elektrárny, které probíhaly vždy v pátek, sobotu a neděli, přichází energetici s další nabídkou mimořádného zážitku. Zájemci o bezemisní výrobu elektřiny v jaderné elektrárně nepřijdou ani v září zkrátka. Na pátky 8. 9. do 13.10. v době vždy od 21 do 1 hod. energetici pro veřejnost připravili speciální noční exkurze.

V rámci těchto exkurzí kromě informačního centra zkušení průvodci zavedou návštěvníky na simulátor blokové dozorny, který slouží k výcviku operátorů, dále na strojovnu s turbosoustrojím a na závěr do skladu použitého jaderného paliva. To vše pod rouškou tmy, která dává vyniknou jiným zařízením a pohledům, než je tomu ve dne.

Počet účastníků exkurze je z důvodu režimových opatření omezen a zúčastnit se jich mohou pouze osoby s českou státní příslušností a starší 15 let (s sebou si přinesou platný občanský průkaz pro prokázání totožnosti).

Zájemci o tyto exkurze se mohou přihlásit prostřednictvím elektronického formuláře ZDE, a to s uvedením požadovaných údajů od všech zájemců: termín exkurze, jméno a příjmení, číslo platného OP, datum narození, státní příslušnost, adresa trvalého bydliště a telefonní kontakt.

Od začátku roku elektrárna Dukovany vyrobila 9 502 468 megawatt hodin elektřiny. Dukovany a Temelín jsou zdroje, které produkují největší množství čisté elektrické energie a podílí se tak výraznou měrou na bezemisní výrobě Skupiny ČEZ. Ročně se díky jaderným elektrárnám nevypustí do ovzduší přibližně dvě desítky miliónů tun CO2.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…