ČEZ: Oblíbené noční prohlídky Jaderné elektrárny Dukovany startují

30.08.2023 15:16 | Tisková zpráva

V návaznosti na mimořádně úspěšné prázdninové prohlídky elektrárny Dukovany a Dalešice energetici na září připravili další speciální program. Tentokrát půjde o čtyřhodinovou noční prohlídku Jaderné elektrárny Dukovany. Každý pátek večer se bude moci 32 návštěvníků, starších 15 let, podívat vedle infocentra i do střeženého prostoru elektrárny.

ČEZ: Oblíbené noční prohlídky Jaderné elektrárny Dukovany startují
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Po prázdninových mimořádných prohlídkách spojených s návštěvou elektrárny, které probíhaly vždy v pátek, sobotu a neděli, přichází energetici s další nabídkou mimořádného zážitku. Zájemci o bezemisní výrobu elektřiny v jaderné elektrárně nepřijdou ani v září zkrátka. Na pátky 8. 9. do 13.10. v době vždy od 21 do 1 hod. energetici pro veřejnost připravili speciální noční exkurze.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29566 lidí

V rámci těchto exkurzí kromě informačního centra zkušení průvodci zavedou návštěvníky na simulátor blokové dozorny, který slouží k výcviku operátorů, dále na strojovnu s turbosoustrojím a na závěr do skladu použitého jaderného paliva. To vše pod rouškou tmy, která dává vyniknou jiným zařízením a pohledům, než je tomu ve dne.

Počet účastníků exkurze je z důvodu režimových opatření omezen a zúčastnit se jich mohou pouze osoby s českou státní příslušností a starší 15 let (s sebou si přinesou platný občanský průkaz pro prokázání totožnosti).

Zájemci o tyto exkurze se mohou přihlásit prostřednictvím elektronického formuláře ZDE, a to s uvedením požadovaných údajů od všech zájemců: termín exkurze, jméno a příjmení, číslo platného OP, datum narození, státní příslušnost, adresa trvalého bydliště a telefonní kontakt.

Od začátku roku elektrárna Dukovany vyrobila 9 502 468 megawatt hodin elektřiny. Dukovany a Temelín jsou zdroje, které produkují největší množství čisté elektrické energie a podílí se tak výraznou měrou na bezemisní výrobě Skupiny ČEZ. Ročně se díky jaderným elektrárnám nevypustí do ovzduší přibližně dvě desítky miliónů tun CO2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…