ČVUT: Na strojárně otvírají unikátní prostor nejen pro tvořivé studenty

23.04.2015 9:54

Svaz průmyslu a dopravy spolu s ministerstvem školství vyhlásily rok 2015 „Rokem průmyslu a technického vzdělávání“. Řadou akcí chtějí zlepšit image průmyslových podniků, řemesel, technických či učňovských oborů a zvýšit zájem dětí a studentů o vědu.

ČVUT: Na strojárně otvírají unikátní prostor nejen pro tvořivé studenty
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Skvělá myšlenka, která by měla být rozvíjena. Fakulta strojní ČVUT v Praze se k ní opět připojuje a tentokrát připravila unikátní prostor nejen pro tvořivé studenty. Slavnostní otevření a předání do užívání proběhne v pražských Dejvicích v pondělí 27. dubna.

Fakulta strojní ČVUT v Praze se tímto počinem rozhodla představit unikátní prostor „Rýsovna“. Rýsovna se stane místem, kde se mohou studenti scházet, tvořit, diskutovat, studovat, družit se a nechat se inspirovat. Své místo u stolu si však musí student zasloužit. Rýsovna nemá sloužit jako odpočívárna mezi přednáškami.

Jde o sdružování a pěstování talentovaných studentů, jako je například tým Formula student z Ústavu automobilů, spalovacích motorů a kolejových vozidel nebo skupina virtuální elektrárny Cenelín z Ústavu energetiky. Patří sem i studenti, kteří se chtějí zapojit do dění Fakulty strojní. Dále je zde prostor pro studenty, kteří „chtějí dělat víc“. Rýsovna má několik zón. Studijní, pracovní, prezentační a odpočinkovou.

Velký význam má tento prostor pro práci PR oddělení Fakulty strojní při kampaních pro střední a základní školy. Díky Rýsovně, tak vznikl prostor pro studentské workshopy a konference, jakož i pro setkávání průmyslových podniků s profesory a studenty FS ČVUT, či „Káva na ČVUT“ jako brainstorming profesorů a studentů s vývojáři firem.

Děkan FS ČVUT prof. Michael Valášek tak plní jeden ze svých záměrů a dodává: „Univerzity mají svoje základní poslání, kterým je předávat znalosti další generaci a vytvářet nové. V inženýrských oborech být i zásobárnou inovačního potenciálu pro průmysl. Kromě toho je ovšem nutné zvládat i další funkce.  Od výuky a výzkumu až po propagaci. V neposlední řadě je to oblast, kterou nazývám sociální tmel a zábava. Hledali jsme proto místo, kde by se tyto aktivity daly provádět, a bývalá rýsovna se díky pokroku stala ideálním místem. Věřím, že přispěje ke vzniku nových inženýrských nápadů“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Nelegální přepravy minerálních olejů na severu Čech

11:44 Celní správa: Nelegální přepravy minerálních olejů na severu Čech

Během jednoho dne odhalili celníci na Teplicku tři nelegální přepravy minerálních olejů ze sousedníh…