Aero Vodochody nastavilo strategické partnerství s českými univerzitami

16.10.2023 12:47 | Tisková zpráva

Český výrobce letadel Aero Vodochody vstupuje do nové éry výzkumu a vývoje prostřednictvím strategické spolupráce s prestižními technickými univerzitami.

Aero Vodochody nastavilo strategické partnerství s českými univerzitami
Foto: Aero
Popisek: Aero - logo

Zástupci Aero se setkali s představiteli Českého vysokého učení technického (ČVUT), Vysokého učení technického v Brně (VUT) a Univerzity obrany v Brně (UNOB), aby prodiskutovali systematickou spolupráci na řadě klíčových projektů. 

Anketa

Hrozí Evropě akutní nebezpečí islámského terorismu?

97%
hlasovalo: 29497 lidí

„Hlavním cílem bylo projednat strategický rámec naší spolupráce. Domluvit se na společných postupech a zasadit naše dosavadní jednotlivé kooperace a projekty do ucelené a dlouhodobé koncepce,“ informoval o průběhu setkání Petr Jinda, Executive Vice President & Chief Development Officer ve společnosti Aero.

Dlouhodobá spolupráce zahrnuje široké spektrum projektů, včetně vedení a zpracování bakalářských, diplomových a vědeckých prací. Aero také studentům z těchto univerzit nabízí možnosti účastnit se stáží. Zástupci Aero a univerzit se také dohodli na každoročním setkávání k vyhodnocení výsledků a diskuzi o dalším směřování.

„Aktuálně přijímáme na stáže 5 až 10 studentů ročně a již spolupracujeme na několika významných absolventských pracích,“ komentuje Petr Jinda. „Plánujeme rovněž řadu odborných přednášek, které budou vedeny zkušenými odborníky a specialisty z leteckého oboru. Strategická spolupráce s univerzitami a společné projekty přispějí celému českému leteckému průmyslu,“ zdůrazňuje Petr Jinda.

Dílčí partnerství s českými univerzitami však probíhají již delší dobu. Například v červnu tohoto roku se společnost Aero domluvila s ČVUT na vývoji softwaru pro sběr a analýzu provozních dat nových cvičných letounů L-39NG i jejich předchůdců L-39 Albatros s důrazem na zajištění jejich bezpečnosti a spolehlivosti.

Jedním z důvodů letošního otevření nového vývojového centra v Brně, které se specializuje mimo jiné na oblast avioniky a průvodní dokumentace pro letoun L-39NG, pak byla již stávající spolupráce s místními vysokými školami VUT a UNOB.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…