Celní úřad pro Ústecký kraj: Celníci běhali kolem Doubravky

06.09.2022 14:21 | Tisková zpráva

Stovka celníků z různých koutů České republiky i Evropy přijela o víkendu poměřit do Teplic své síly ve třech běžeckých disciplínách.

Celní úřad pro Ústecký kraj: Celníci běhali kolem Doubravky
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Celní úřad pro Ústecký kraj pořádal pod hradem Doubravka 38. ročník Mistrovství Celní správy ČR v bězích. 

Anketa

Byla demonstrace ze 3. září pro její svolavatele úspěchem?

98%
1%
hlasovalo: 22438 lidí
Běžecké přebory českých celníků jsou od roku 2001 pravidelně zařazovány do kalendáře Evropské celní sportovní asociace (ECSA), která letos slaví 30 let od svého vzniku, a tak se závody mohly opět pyšnit bohatou mezinárodní účastí. Do teplického hotelu Panorama dorazilo kromě zástupců krajských celních úřadů reprezentujících českou celní správu rekordních 64 zahraničních účastníků z 11 evropských zemí (Anglie, Irska, Belgie, Nizozemska, Dánska, Norska, Finska, Švédska, Německa, Itálie a Slovenska).

Ještě v pátek podvečer se na start celnické míle postavilo 69 běžců a běžkyň. Trať dlouhou 1 600 metrů zdolal nejrychleji Andrew Connick z Irska v čase 05:30 před Jaroslavem Šmídem z Generálního ředitelství cel (05:33), třetí skončil další Ir David Walsh (05:40). V ženské kategorii obsadily první tři příčky zahraniční účastnice Johanna Halonen z Finska s časem 07:02, Lorraine Doyle z Irska (07:28) a Nicole Colombek z Německa (07:52). Těsně pod stupni vítězů skončily Eliška Razáková (08:03) a Michaela Neuvirtová (08:05) reprezentující českou celní správu.

Na start sobotního hlavního závodu „Krušnohorská desítka“ se postavilo 77 běžců, mezi nimi i 29 odvážných žen. Pořadí na prvních třech místech kopírovalo páteční celnickou míli. Tedy Andrew Connick, který náročnou 10 km trať kolem hradu Doubravka proletěl v čase 37:08. Další příčky obsadili Jaroslav Šmíd (37:42) a David Walsh (37:58). První ženou, která proběhla cílem byla Johanna Halonen s časem 47:45. Druhá skončila Lorraine Doyle (50:06), třetí doběhla Florine Campo (52:44), reprezentující belgickou celní správu.

I závěrečný Vyřazovací závod měl své vítěze. V kategorii mužů zvítězil Angličan Joe Appieh a v ženách Belgičanka Florine Campo.
   
Běžci, kteří se umístili na stupních vítězů, si při slavnostním ceremoniálu, převzali z rukou zástupce generálního ředitele celní správy plk. Davida Chovance a ředitele pořádajícího celního úřadu plk. Jiřího Marbacha, ceny, diplomy a putovní poháry.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …