Celní úřad pro Ústecký kraj: Při silničních kontrolách bývají celníci úspěšní

22.08.2022 17:17 | Tisková zpráva

Mobilní hlídky celní správy při výkonu svěřených kompetencí zaměřují kontrolní činnosti zejména na pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu, kdy v rámci této působnosti jsou oprávněny zastavovat a kontrolovat motorová vozidla.

Celní úřad pro Ústecký kraj: Při silničních kontrolách bývají celníci úspěšní
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

V uplynulých dnech se ústeckým celníkům podařilo odhalit hned tři případy závažného porušení předpisů. 

Anketa

Blíží se konec Zemanova mandátu. Jakou školní známkou hodnotíte jeho prezidentství? (Hlasování od 22. 8. 2022)

58%
13%
10%
9%
10%
hlasovalo: 16883 lidí

Nejprve v katastru obce Záluží na Mostecku zastavili ke kontrole bílou dodávku značky IVECO pražského přepravce. V útrobách vozidla nalezli pět beden s masem přepravovaných v nevhodných podmínkách. Místo přepravní teploty –18 °C uvedené na obalech a dokladech, ukazoval displej teploměru +4°C. Navíc k části zboží nebyly předloženy žádné doklady. Celníci kontaktovali inspektory krajské veterinární správy, kteří na místě 51 kilogramů „zmrazeného“ telecího a hovězího masa znehodnotili barvou a nařídili jeho likvidaci v kafilérii.

V druhém případě ústečtí celníci kontrolovali na dálnici D8 nedaleko Petrovic osobní vozidlo AUDI s bulharskou registrační značkou. Na dotaz hlídky, zda se ve vozidle nacházejí cigarety, alkohol či jiné vybrané výrobky, řidič odpověděl, že nic neveze. Při kontrole pomocí mobilního zavazadlového rentgenu celníci odhalili v jednom zavazadle 12 plastových lahví s neznámou čirou kapalinou. Ramanovým spektrometrem poté naměřili lihovitost 80 %. Jelikož k přepravovaným lihovinám, které postrádaly kontrolních pásky, řidič nepředložil žádný doklad, celníci 13,75 litrů destilátu zajistili.

Do třetice si mobilní hlídka celníků na dálnici D8 u Lovosic vytipovala ke kontrole dodávkové vozidlo VW německé imatrikulace. Při kontrole nákladového prostoru celníci zjistili, že se v něm kromě jiného nachází i zboží, podezřené z porušování práv duševního vlastnictví, tedy že se může jednat o falzifikáty. Jednalo se o 936 balíčků po 10 kusech hracích kartiček „Pokémon“, které objevili v několika krabicích. Po konzultaci s majitelem ochranné známky celníci sběratelské kartičky zajistili. Jejich hodnota vyčíslená v ceně originálních výrobků činila bezmála 104 tisíc korun.

Celníci zjištěná porušení předají do daňového či správního řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…