České dráhy: Na Den železnice pojede do Trutnova historický vlak s parní lokomotivou „Rosničkou“

04.09.2021 7:34 | Tisková zpráva

Na neděli 5. září 2021 připravily České dráhy společně se svými partnery Regionální den železnice v Trutnově. Na místo oslav se návštěvníci mohou svézt z Hradce Králové zvláštním vlakem v čele s parní lokomotivou 464.202 „Rosničkou“.

České dráhy: Na Den železnice pojede do Trutnova historický vlak s parní lokomotivou „Rosničkou“
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Tento vlak zároveň uskuteční během dne další vyhlídkové jízdy. Zájemci si na trutnovském hlavním nádraží prohlédnou výstavu kolejových vozidel a modelové kolejiště, nejmenší návštěvníci se můžou těšit na Vláček hráček a dětskou železnici. Během oslav Dne železnice bude zároveň podepsána dlouhodobá smlouva mezi Českými drahami a Královéhradeckým krajem na zajištění regionální vlakové dopravy.

Parní vlak v čele s lokomotivou 464.202 „Rosničkou“ bude odjíždět z královéhradeckého hlavního nádraží v 7:35 a na trutnovské hlavní nádraží přijede v 9:34. Historická souprava zajistí během dne dvě vyhlídkové jízdy, a to do Vrchlabí (odjezd z Trutnova hl.n. v 9:55) a do Svobody nad Úpou (odjezd z Trutnova hl.n. ve 14:30). V 16:00 se pak vydá zpět do krajského města, kam přijede v 18:14.

tabulka

tabulka

Jízdné
Ve vlacích budou platit jízdní doklady podle tarifů TR10 Českých drah a IDS IREDO, a to ve spojení s příplatkem na zvláštní vlak ve výši 50 korun.
Jízdní doklady jsou v prodeji na všech pokladnách Českých drah, doprodej jízdních dokladů bude zajišťovat vlakový personál.

Doprovodný program na trutnovském hlavním nádraží:

  • výstava kolejových vozidel včetně jídelního vozů s obsluhou JLV pro veřejnost
  • řídicí vůz přestavěný na Vláček hráček
  • propagační stánky ČD a Královéhradeckého kraje
  • modelové kolejiště (ve vestibulu)
  • dětská železnice (na parkovišti vedle výpravní budovy)
  • výstava dětské tvorby, soutěže pro děti
  • občerstvení

Regionální den železnice v Trutnově je realizován ve spolupráci s Královéhradeckým krajem, městem Trutnov a Správou železnic.

Proč slavíme Den železnice?

Den železnice se každoročně slaví v průběhu září jako vzpomínka na den 27. září 1825, kdy na svou první cestu vyjel vlak vynálezce parní lokomotivy George Stephensona. Tento vlak spojil britský Stockton a Darlington.

Oslavy dne železnice jsou v průběhu září plánované na řadě míst České republiky. Hlavní akci ČD společně s partnery připravují na 18. a 19. září v Lužné u Rakovníka. Podrobnosti budou průběžně doplňovány na portál Vlakem na Výlet (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …