České dráhy: První dva nové RegioPantery pro Jihočeský kraj nasazeny do provozu

17.02.2022 16:34 | Tisková zpráva

Dvojice nových RegioPanterů pro Jihočeský kraj dnes, 15. února 2022, zahájila pravidelný provoz. Počínaje dnešním dnem začnou obsluhovat osobní vlaky mezi Českými Budějovicemi, Dívčicemi a Strakonicemi.

České dráhy: První dva nové RegioPantery pro Jihočeský kraj nasazeny do provozu
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Od 24. února se rozšíří jejich provoz také na pravidelných spojích do Písku. V polovině března už bude většina regionálních vlaků mezi Českými Budějovicemi a Pískem obsluhována novými jednotkami. Předpokládá se tak velmi rychlá náhrada starších souprav moderními vlaky RegioPanter na všech elektrifikovaných tratích v Jihočeském kraji. Nové soupravy doplní čtveřici RegioPanterů z předchozího kontraktu. Ty obsluhují tratě České Budějovice – Strakonice a České Budějovice – České Velenice a zajišťují také zkušební provoz na tzv. „Lipence“.

 

Do léta bude do Českých Budějovic dodáno deset nových jednotek RegioPanter ze společnosti Škoda Transportation. Postupně nahradí starší soupravy v regionální dopravě z Českých Budějovic do Strakonic a Písku, v další fázi do Jindřichova Hradce a po zahájení provozu na nové trati Soběslav – Planá nad Lužnicí také do Tábora a částečně i do Horního Dvořiště.

RegioPantery nabízejí svým cestujícím klimatizovaný interiér, palubní Wi-Fi síť, elektrické zásuvky 230 V 50 Hz a USB porty pro napájení cestovní elektroniky (mobilní telefony, notebooky, tablety), na prostorném WC je sklápěcí pult pro přebalování kojenců a cestující mají k dispozici velké prostory pro uložení zavazadel, kočárků a jízdních kol. Díky změnám v konstrukci podvozků poskytují také komfortnější jízdu.

Jihočeské linky s plánovaným nasazením nových RegioPanterů v průběhu roku 2022

  • České Budějovice – Strakonice
  • České Budějovice – Písek
  • České Budějovice – Veselí nad Lužnicí – Jindřichův Hradec
  • České Budějovice – Veselí nad Lužnicí – Tábor
  • Na trati České Budějovice – České Velenice je zajištěn provoz RegioPantery z předchozí série.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …