Dvacet let linky do ráje technologické vyspělosti. Letiště Praha a Korean Air slaví kulaté výročí spojení do Soulu

23.05.2024 16:08 | Tisková zpráva

Jedna z nejstarších a nejdůležitějších dálkových linek na Letišti Václava Havla Praha slaví dvacetileté jubileum. Mezi lety 2004 a 2024 využilo spojení mezi Prahou a Soulem přes 1,5 milionu cestujících. Korean Air na linku nově nasazuje Boeing 787-9 Dreamliner. V Praze ho přivítali letištní hasiči vodní slavobránou a nechyběl ani bohatý doprovodný program.

Dvacet let linky do ráje technologické vyspělosti. Letiště Praha a Korean Air slaví kulaté výročí spojení do Soulu
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

První let na trase Praha-Soul dopravce Korean Air se uskutečnil 15. 5. 2004. Obsluhoval ho Airbus A330-200 s kapacitou 257 míst. V průběhu let se pak na lince vystřídalo hned několik typů letadel, například Airbus A330-300, Boeing 777-200ER, Boeing 777-300ER a Prahu také pravidelně navštěvovaly i Boeing 747-400 a 747-8i. V březnu 2014 byl na linku mimořádně nasazen i Airbus A380. V současnosti se cestující na této lince mohou těšit na již zmíněný Boeing 787-9 Dreamliner.

„Jde o významné výročí, kterého si velmi cením. Je skvělé, že tuto dálkovou linku dopravce Korean Air využilo za 20 let již přes 1,5 milionu cestujících. Praha je dlouhodobě oblíbenou destinací jihokorejských turistů. Popularita tohoto spojení navíc postupně roste, v prvním kvartálu tohoto roku jsme zaznamenali nárůst poptávky. To je dobrá zpráva, protože je to další krok v rámci budování sítě přímých linek do Asie. Toto spojení otevírá cestujícím dveře k destinacím jako například Thajsko, Japonsko, Vietnam nebo Indonésie a Austrálie. Jsem moc rád, že naše spolupráce s Korean Air funguje dlouhodobě a stabilně, a pevně věřím, že společně oslavíme řadu dalších milníků,“ řekl Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha.

„Jsme velmi potěšeni, že můžeme oslavit již dvě desetiletí přímých letů do Prahy. Toto letecké spojení otevřelo mnoho dveří pro obchod i turistiku a je symbolem pevného přátelství mezi Koreou a Českou republikou. Společnost Korean Air je i nadále připravena poskytovat služby na vysoké úrovni a pomáhat tak spojovat obě země,“ okomentoval výročí Jung Byung Sub, Vice President of Passenger Sales Korean Air.

Atmosféru jihokorejské metropole lze nejlépe nasát návštěvou pěti královských paláců Joseonské dynastie ve čtvrtích Jongno-gu a Jung-gu, a to Deoksugung, Gyeongbokgung, Gyeonghuigung, Changdeokgung a Changgyeonggung. Ve městě jsou také k vidění čtyři historické brány, z nichž nejznámější je jižní brána Namdaemun poblíž stejnojmenné tržnice. Zajímavé samy o sobě jsou historické hradby města.

V rámci letního letového řádu je linka do Soulu obsluhována 4x týdně, konkrétně každé pondělí, středu, pátek a sobotu, Boeingem 787-9 Dreamliner pro 269 cestujících. Letenky je možné zakoupit ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce: V prvním čtvrtletí 223 kontrol internetových obchodů

11:44 Česká obchodní inspekce: V prvním čtvrtletí 223 kontrol internetových obchodů

Česká obchodní inspekce v prvním čtvrtletí letošního roku pokračovala v cílených kontrolách internet…