Finanční správa: Plánovaná výměna SSL certifikátu se odkládá

10.06.2019 22:22

Dnes v ranních hodinách došlo k plánované výměně SSL certifikátu v produkčním prostředí EET. U některých pokladních zařízení vznikly problémy s navázáním spojení s příjmovou stranou systému EET.

Finanční správa: Plánovaná výměna SSL certifikátu se odkládá
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Vzhledem k tomu, že některá pokladní zařízení nejsou dosud na tuto změnu připravena, přistoupila Finanční správa k následujícímu opatření: Na příjmové straně systému EET byl opětovně instalován původní SSL certifikát. Poplatníci, kteří zaznamenali nefunkčnost spojení mezi 8:00 a 11:00 hodinou, kdy byl nasazen nový SSL certifikát, mohou využít dodatečného časového prostoru, aby svá pokladní zařízení nastavili v souladu s technickou specifikací. Na odstranění všech potíží, které v souvislosti s touto změnou mohly vzniknout, se pracuje.

K definitivní výměně SSL certifikátu na příjmové straně systému EET v produkčním prostředí dojde do 20. 6. 2019 včetně. Do té doby mohou poplatníci tržby do systému EET zasílat v režimu původního nastavení bez komplikací.

Tržby uskutečněné během nefunkčnosti spojení pokladního zařízení s příjmovou stranou systému EET je možné do systému zaslat dodatečně. Drtivá většina pokladních zařízení disponuje tzv. off-line režimem, který zabezpečí automatické, dodatečné zaslání tržeb uskutečněných během nedostupnosti. Kontrolu zaevidovaných tržeb může poplatník provést prostřednictvím webové aplikace Elektronická evidence tržeb, na stránkách Daňového portálu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…