Finanční správa: Plánovaná výměna SSL certifikátu se odkládá

10.06.2019 22:22

Dnes v ranních hodinách došlo k plánované výměně SSL certifikátu v produkčním prostředí EET. U některých pokladních zařízení vznikly problémy s navázáním spojení s příjmovou stranou systému EET.

Finanční správa: Plánovaná výměna SSL certifikátu se odkládá
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Vzhledem k tomu, že některá pokladní zařízení nejsou dosud na tuto změnu připravena, přistoupila Finanční správa k následujícímu opatření: Na příjmové straně systému EET byl opětovně instalován původní SSL certifikát. Poplatníci, kteří zaznamenali nefunkčnost spojení mezi 8:00 a 11:00 hodinou, kdy byl nasazen nový SSL certifikát, mohou využít dodatečného časového prostoru, aby svá pokladní zařízení nastavili v souladu s technickou specifikací. Na odstranění všech potíží, které v souvislosti s touto změnou mohly vzniknout, se pracuje.

K definitivní výměně SSL certifikátu na příjmové straně systému EET v produkčním prostředí dojde do 20. 6. 2019 včetně. Do té doby mohou poplatníci tržby do systému EET zasílat v režimu původního nastavení bez komplikací.

Tržby uskutečněné během nefunkčnosti spojení pokladního zařízení s příjmovou stranou systému EET je možné do systému zaslat dodatečně. Drtivá většina pokladních zařízení disponuje tzv. off-line režimem, který zabezpečí automatické, dodatečné zaslání tržeb uskutečněných během nedostupnosti. Kontrolu zaevidovaných tržeb může poplatník provést prostřednictvím webové aplikace Elektronická evidence tržeb, na stránkách Daňového portálu ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…