Jihomoravský kraj: Ohlédnutí za životem v době korony - porotci ocenili 16 soutěžících

28.09.2021 8:41 | Tisková zpráva

Rande na dálku. Příběh, který zaujal porotu nejvíc. Jeho autor, Šimon Lantýn z Prostějova, se inspiroval aktuálním děním i vlastními zkušenostmi. Tématem 15. ročníku celostátní literární soutěže Skrytá paměť Moravy byl totiž „Život v době korony“.

Jihomoravský kraj: Ohlédnutí za životem v době korony - porotci ocenili 16 soutěžících
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Ocenění se spolu s dalšími laureáty a finalisty dočkal při slavnostním vyhlášení výsledků v Památníku písemnictví na Moravě. Ceny předával i náměstek hejtmana pro oblast kultury František Lukl.

Soutěže se zúčastnilo 210 mladých autorů z celé České republiky. Pravidlům vyhovělo 126 textů v I. kategorii (11–15 let) a 78 textů ve II. kategorii (16–19 let). Odborná porota vybrala ze soutěžních příspěvků celkem šestnáct textů. Jejich autoři získali ceny, čestná uznání, nebo také mimořádné pochvaly.

Oceněné povídky jsou otištěné ve sborníku Skrytá paměť Moravy, který vychází právě v těchto dnech. S nejlepšími letošními příspěvky v plném znění se mají lidé možnost seznámit i na webových stránkách Muzea Brněnska.

Pořadatelé zároveň vyhlásili i soutěžní téma dalšího ročníku: „V obraze“. Uzávěrka je 31. března 2022. Autoři tří nejlepších příspěvků v každé kategorii získají odměnu – až do výše 6 000 korun. Přihlášku a aktuální podmínky najdou zájemci na webových stránkách Jihomoravského kraje, Muzea Brněnska (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Policista roku 2023

11:44 Policie ČR: Policista roku 2023

V průběhu dnešního večera proběhl na Pražském hradě již 24. ročník prestižní ankety POLICISTA ROKU. …