Jihomoravský kraj: Žáci a studenti, prověřte si, zda zvládáte být online v bezpečí

27.09.2021 10:57 | Tisková zpráva

Co raději nesdílet na sociálních sítích a jak odhalit podvodníky? Projekt Kraje pro bezpečný internet i letos otevírá žákům a studentům možnost osvěžit si, jak se bezpečně pohybovat na internetu, a následně si své znalosti prověřit v soutěžním kvízu. Zapojit se mohou až do 28. února 2022.

Jihomoravský kraj: Žáci a studenti, prověřte si, zda zvládáte být online v bezpečí
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Pro mládež ze základních a středních škol v Jihomoravském kraji jsou připravené aktualizované e-learningové lekce a krátké videospoty, kde se dozví nejdůležitější informace z oblasti bezpečnosti na internetu. Na tyto vzdělávací materiály, které je možné využít i ve výuce či ke samostudiu, navazuje soutěžní znalostní kvíz. Po správném zodpovězení dvaceti otázek jsou soutěžící zařazení do slosování o hodnotné ceny.

Úspěšní řešitelé si následně můžou zasoutěžit i v Kvízu PLUS, který je určen pro opravdové znalce problematiky elektronické bezpečnosti a opět zde mohou získat hodnotné ceny od partnerů projektu společností Microsoft a GORDIC. Soutěžní kvíz poběží do konce února příštího roku. Poté bude následovat losování vítězů a prezenční krajská finále soutěžního kvízu PLUS.

Lekce a soutěžní kvíz jsou dostupné ZDE.

Projekt Kraje pro bezpečný internet je realizován po záštitou Asociace krajů ČR. V rámci svých aktivit také úzce spolupracuje s Policií ČR. Hlavním cílem projektu je zvýšit informovanost o rizicích internetu a možnostech prevence a pomoci. V rámci projektu jsou kromě e-learningových kurzů pro žáky a studenty, připraveny lekce pro učitele, rodiče a veřejnost, sociální pracovníky a policisty a videospoty pro rodiče, seniory a pro mládež.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

10:42 17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

Denní kontrakty motorové nafty na trhu pohonných hmot Českomoravské komoditní burzy Kladno se v 17. …