Jihomoravský kraj: Začíná očkování 3. dávkou v pobytových zařízeních sociálních služeb v kraji

26.09.2021 21:38 | Tisková zpráva

Mobilní týmy FN u sv. Anny a FN Brno vyjely ve čtvrtek 23. září 2021 očkovat 3. dávkou proti onemocnění covid-19 do pobytových zařízení sociálních služeb po celém Jihomoravském kraji.

Jihomoravský kraj: Začíná očkování 3. dávkou v pobytových zařízeních sociálních služeb v kraji
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj

„Spolupráce s mobilními týmy dvou brněnských nemocnic se velmi osvědčila už na začátku letošního roku, proto jsme rádi, že se chopí i přeočkování 3. dávkou.

Anketa

Byla Angela Merkelová přínosem pro Evropu?

12%
81%
hlasovalo: 18985 lidí
Díky skvěle nastavenému systému a efektivní koordinaci, kterou řeší pracovnice na Odboru sociálních věcí JMK, vznikl plán, jak během několika málo týdnů přeočkovat klienty i zaměstnance v pobytových zařízeních sociálních služeb. A stejně jako během 1. a 2. dávky jde o všechna zařízení bez ohledu na zřizovatele,“ uvedla radní pro sociální oblast Jana Leitnerová.

Očkování 3. dávkou v pobytových zařízeních sociálních služeb se týká v kraji asi 8 tisíc osob. „Zatím evidujeme opravdu velký zájem ze strany klientů, u zaměstnanců tomu tak není. Přeočkování je dobrovolné, tak až po ukončení budeme přesně vědět, kolik procent lidí dostalo 3. dávku. Předpokládá se, že očkování této skupiny obyvatel by mělo být hotové do konce října,“ doplnila Leitnerová.

Mobilní týmy fakultních nemocnic postupně navštíví všechna zařízení, přičemž možnost nechat se očkovat mají nově jak uživatelé, tak i zaměstnanci, kteří zatím očkování nepodstoupili a měli by zájem. Za tímto účelem se bude aplikovat vakcína firmy Pfizer Comirnaty, kterou je však nutné podat ve dvou dávkách, nebo jednorázová vakcína Janssen od firmy Johnson & Johnson.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…