Jihomoravský kraj: Zásahový trenažér i myčka pro složky IZS. Hasičům a policistům dá kraj 12 milionů korun

21.02.2022 15:13 | Tisková zpráva

Na lepší tréninkové podmínky i zázemí přispěje Jihomoravský kraj místním hasičům šest milionů korun. Stejná částka poputuje i jihomoravským policistům. Schválili to radní na svém středečním (9. února 2022) zasedání, o záměru bude ještě 17. února 2022 rozhodovat Zastupitelstvo JMK.

Jihomoravský kraj: Zásahový trenažér i myčka pro složky IZS. Hasičům a policistům dá kraj 12 milionů korun
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Hasičskému záchrannému sboru Jihomoravského kraje poslouží peníze například na dobudování takzvaného Flashover trenažéru, který umí nasimulovat reálné podmínky požáru v uzavřených prostorách

Anketa

Pokud bude Petr Pavel opravdu kandidovat na prezidenta,...

hlasovalo: 18357 lidí
. „Hasiči si díky němu nacvičí třeba i taktiku zásahu v extrémních podmínkách. Naši hasiči jsou celorepubliková špička. Loni zažili kvůli tornádu zásah, který neměl obdoby a všechno zvládli na jedničku. Rádi je pomůžeme dovybavit, aby si udrželi vysokou laťku a mohli kvalitně školit i nové kolegy,“ prohlásil hejtman Jan Grolich.

Peníze jsou určené taky na pořízení kontejnerové garážové haly ve Znojmě nebo projektové dokumentace pro stanice v Bučovicích, Židlochovicích, Mikulově a Slavkově u Brna, kde bude potřeba rekonstrukce, poněvadž už zázemí hasičům technicky a dispozičně nedostačuje.

Šest milionů korun připadne i Krajskému ředitelství policie Jihomoravského kraje. Přispějí třeba na výstavbu myčky vozidel v areálu v brněnské Pražákově ulici, která bude s ohledem na své umístění a kapacitu sloužit k širšímu využití všem složkám integrovaného záchranného systému, a to v nepřetržitém provozu. Za peníze si policisté pořídí i další specifické vybavení, které potřebují při práci: třeba Ramanův spektrometr, polní kuchyni nebo čtyřkolku s podvalníkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ v I. čtvrtletí vydělal 13,6 mld. Kč, meziročně o čtvrtinu více

10:04 ČEZ v I. čtvrtletí vydělal 13,6 mld. Kč, meziročně o čtvrtinu více

Provozní zisk před odpisy (EBITDA) dosáhl v I. čtvrtletí 40,3 mld. Kč, což znamená meziroční nárůst …