Kimberly-Clark Česká republika: 25 let péče o lidi

31.01.2022 14:38 | Komerční článek

Kimberly-Clark - výrobce produktů osobní a profesionální hygieny známých značek Huggies, Kotex a Depend - slaví 25 let v České republice.

Kimberly-Clark Česká republika: 25 let péče o lidi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kojenec

Společnost Kimberly-Clark byla založena v roce 1872 Johnem Kimberlym a Charlesem Clarkem a v současnosti je jedním z největších světových výrobců produktů osobní a profesionální hygieny. Její výrobky obklopují moderního městského obyvatele všude: od dámských, dětských, rodinných a dospělých hygienických výrobků až po jednorázové ochranné prostředky, materiály a toaletní potřeby. Již 25 let úspěšně působí společnost Kimberly-Clark v České republice se dvěma hlavními výrobními závody ve městech Litovel a Jaroměř.

Továrna v Litovli byla postavena v roce 1995 na místě bývalé papírny založené v 17. století. Dnes zaměstnává více než 300 lidí a je jedinou společností vyrábějící tampony Kotex pro ženy v Evropě a největší na světě. 4 miliony kusů denně, pečlivá kontrola surovin a hodinová kontrola kvality - odtud se dodávají dámské hygienické výrobky nejvyšší kvality na všechny kontinenty planety.

Továrna Kimberly-Clark v Jaroměři byla otevřena v roce 1996 a s rozlohou asi 30 tisíc metrů čtverečních je největší v Evropě, Africe a na Středním východě. Vyrábí zboží pod značkami Huggies, Kotex a Depend: 12 výrobních linek, 400 produktových položek a více než 3 miliardy hygienických potřeb ročně nezbytných pro každého. Továrna zaměstnává více než 750 lidí a výrobky jsou odtud dodávány do desítek zemí světa.

Anketa

Má prezident ČLK Milan Kubek vaši důvěru?

7%
91%
hlasovalo: 28392 lidí

«Jsme hrdí na historii naší společnosti a továrny, na náš tým a na to, že se staráme o sebe navzájem, o naše zákazníky a o planetu. Zaměstnanci společnosti Kimberly-Clark v Litovli každý den významně přispívají ke zlepšení života tisíců a milionů lidí na celém světě tím, že vyrábějí výrobky nejvyšší kvality, které potřebuje naprostá většina lidí. 25 let je dlouhá doba a já nám všem přeji, abychom byli stejně úspěšní i v budoucnu,» - Miroslav Bogusch, ředitel továrny Litovel, Česká republika.

Společnost Kimberly-Clark je jedním z uznávaných světových lídrů v oblasti výroby. Společnost si je jasně vědoma své odpovědnosti vůči planetě a své poslání naplňuje sloganem "Péče o budoucnost". Společnost nedávno aktualizovala svou strategii na příštích 10 let v souladu s cíli udržitelného rozvoje OSN, jejichž hlavním cílem je zlepšit život lidí na celém světě. Péče o zákazníky, zaměstnance, životní prostředí a společnost jako celek je základní hodnotou společnosti.

«Výsledky práce společnosti Kimberly-Clark za více než 150 let, stejně jako naší továrny za více než 25 let, samozřejmě hovoří samy za sebe. V Jaroměři nejenže rozvíjíme největší výrobní podnik společnosti v Evropě, ale také se důsledně snažíme být spolehlivým a progresivním zaměstnavatelem, který buduje svou vývojovou cestu společně s celým globálním týmem. Pečujeme o své zaměstnance a zákazníky a záleží nám na nich, což nám pomáhá vést nejen firmu, ale také skutečně inspirovat mnohé», - Tomáš Topinka, ředitel továrny Jaroměř, Česká republika.

Kimberly-Clark ve většině podniků nevyužívá k likvidaci průmyslového odpadu skládky, ale třídí jej a v maximální možné míře recykluje nebo prodává. Každý zaměstnanec pracuje v příjemném a bezpečném prostředí, má možnost neustále rozvíjet své kompetence a dozvídat se mnoho nových důležitých informací o sociálních proměnách společnosti, čímž podporuje celosvětový trend prosazování zásad rozmanitosti a inkluze, rovnosti žen a mužů a odklonu od věkových stereotypů po celém světě. Nejdůležitější oblastí práce společnosti jsou charitativní a sociální projekty, které se zaměřují na boj proti diskriminaci lidí, včetně diskriminace na základě věku a pohlaví, a také na podporu rozmanitých místních komunit a skutečnou pomoc potřebným. Cílem společnosti Kimberly-Clark je vytvořit ucelenou a konzistentní kulturu, která inspiruje lidi a zlepšuje životy miliard lidí prostřednictvím kvalitních výrobků, důležitých sociálních projektů a dodržování zásad udržitelného rozvoje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Hasičská cisterna zůstala v lokalitě, jen se od energetiků přestěhovala  k dobrovolným hasičům

10:04 ČEZ: Hasičská cisterna zůstala v lokalitě, jen se od energetiků přestěhovala k dobrovolným hasičům

Hasičskou cisternu Mercedes Benz ACTROS převzali od svých profesionálních kolegů z ČEZ, mající svou …