Klaudiánova nemocnice pracuje na přípravě výstavby Pavilonu pro matku a dítě

28.02.2023 7:33 | Tisková zpráva

Vedení Klaudiánovy nemocnice podepsalo klíčový dokument, který je potřeba pro výstavbu pavilonu pro porodnici, gynekologii a dětské oddělení. Následující rok a půl bude vznikat kompletní projektová dokumentace pro výstavbu tohoto pavilonu, který nyní mladoboleslavské nemocnici chybí.

Klaudiánova nemocnice pracuje na přípravě výstavby Pavilonu pro matku a dítě
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

Dětské a gynekologicko-porodnické oddělení dnes sídlí v budově v ulici Boženy Němcové, které je sice součástí areálu nemocnice, ale zcela nevyhovuje dnešním požadavkům medicíny ani pacientů. Zhotovitelem dokumentace, který byl vybrán ve veřejné zakázce, je Sdružení pro Pavilon pro matku a dítě, kde jsou zastoupeny dva subjekty: Energy Benefit Centre a.s. a Ateliér Velehradský, s. r. o. První studii projektu by měla nemocnice dostat v létě tohoto roku, kdy by mohl být záměr podrobněji představen veřejnosti.

„Tento pavilon vznikne ve stávající části areálu naší nemocnice: jedná se tedy o částečnou rekonstrukci pavilonu A, nejstaršího pavilonu areálu nemocnice, a pavilonu B a částečně o novou výstavbu, kde se bude odehrávat hlavní medicínská část, jako jsou porody a operace,“ řekla předseda představenstva Klaudiánovy nemocnice Ladislav Řípa.

Anketa

Je dobře, že ANO a SPD chtějí ve Sněmovně obstruovat kvůli snížení valorizace důchodů?

96%
2%
hlasovalo: 31653 lidí

„Výstavbu nové porodnice jsme si dali za cíl po krajských volbách po našem nástupu do vedení nemocnice. Jsem tedy velmi rád, že se nám podařilo podepsat smlouvu na projektovou dokumentaci a všechny potřebné ostatní dokumenty tak, abychom mohli cca za rok a půl, kopnout do země, abychom novou porodnici v Mladé Boleslavi postavili,“ řekl místopředseda představenstva Klaudiánovy nemocnice Daniel Marek.

„Vnímám to jako obrovské zadostiučinění, protože co jsem pediatrem, tak se mluví o tom, že se postaví nová porodnice a dětské oddělení. Pokud k tomu nyní dochází, tak je to pro mne největší zážitek celého mého profesního života. Jsem nesmírně rád. Bude to velký profit pro maminky, které zde budou rodit, pro ženy, které zde budou ošetřovány, a pro děti. Druhá věc je, že to bude zajímavé pro personál. Myslím si, že si všichni tito lidé zaslouží něco nového, co je na úrovni 21. století,“ řekl MUDr. Pavel Nechanický, místopředseda dozorčí rady Klaudiánovy nemocnice.

Na následující výstavbu pavilonu pro gynekologicko-porodnické a dětské oddělení Klaudiánova nemocnice nyní hledá potřebné finanční prostředky. Nemocnice již zažádala o dotaci ze Státního fondu životního prostředí ČR. „Počítáme s tím, že by tento objekt, zrekonstruovaná i nová část, měl splňovat nejvyšší standardy energetické náročnosti. Měl by být zcela pasivní. Budeme se ale snažit i o další národní a evropské fondy a získat tak potřebné peníze pro výstavbu. Když všechno půjde podle našich představ, mohl by být tento pavilon v provozu za čtyři až pět let,“ dodal předseda představenstva Ladislav Řípa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…