Krajská zdravotní začala očkovat lidi ve vyloučených lokalitách, mobilní tým z její ústecké nemocnice vyrazil do neštěmického obvodu

16.07.2021 16:14

Mobilní vakcinační tým Ústeckého kraje, který má základnu v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem, začal očkovat proti nemoci COVID-19 lidi ve vyloučených lokalitách.

Krajská zdravotní začala očkovat lidi ve vyloučených lokalitách, mobilní tým z její ústecké nemocnice vyrazil do neštěmického obvodu
Foto: Krajská zdravotní, a. s.
Popisek: Krajská zdravotní, a. s.

V pátek 16. července 2021 vyjel do neštěmického obvodu krajského města. Čtyřčlenné osádce sanity Zdravotnické dopravní služby Krajské zdravotní, a.s., vybavené jednodávkovou vakcínou od firmy Johnson&Johnson, se podařilo přesvědčit k podstoupení vakcinace během výjezdu 50 lidí.

Anketa

Souhlasíte, aby se pokuty za opakované přestupky odečítaly ze sociálních dávek?

97%
1%
hlasovalo: 18015 lidí

„Není nač čekat. Zároveň s prvními výjezdy mobilních vakcinačních týmů budeme se starosty obcí společně řešit, jak motivovat obyvatele ve vyloučených lokalitách k očkování," uvedla Mgr. Dana Vaculíková, zástupkyně krajského koordinátora pro vakcinaci. „Spouštíme kampaň, kterou povedou odborníci z Krajské zdravotní, která očkování zajišťuje. Jestliže se nám nepodaří touto mediální kampaní přesvědčit lidi, aby se očkovat nechali, bude nutné, aby očkovací týmy vyrážely do terénu častěji a lákali je přímo na místě. Týmy máme v tuto chvíli čtyři – dva se základnou v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem a po jednom v nemocnicích v Mostě a v Kadani,“ řekla Mgr. Dana Vaculíková.

Zdravotníci již proti nemoci COVID-19 naočkovali v Ústeckém kraji do čtvrtka 15. července 675 764 lidí. Vakcinaci má ukončenou 293 059 z nich. Počty lidí přicházejících do očkovacích center šly v červenci, oproti květnu a červnu, o 50 % dolů – na poklesu se podepsaly dovolené, ale i letní prázdniny.

„Pokles je znát markantně v nižších věkových skupinách. Musíme ale zůstat aktivní, protože proočkování populace je jedinou možnou a správnou cestou, jak se vrátit k normálnímu životu. Proto nyní mobilní vakcinační týmy začaly vyjíždět i za obyvateli, pro které návštěva vakcinačního centra nebo praktického lékaře zatím nebyla prioritou. Co nejvyšší počet z nich chceme oslovit a na místě oočkovat. Velmi si vážíme práce našeho zdravotnického personálu – i za jeho důležitou edukační činnost v terénu,“ dodala Mgr. Dana Vaculíková, která je hlavní hygieničkou Krajské zdravotní, a.s., a má v gesci přípravu a koordinaci očkovacích center v celém Ústeckém kraji, jejichž součástí jsou právě i mobilní očkovací týmy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…