Krajská zdravotní poskytuje testy na COVID-19 i pro samoplátce

05.05.2020 19:35

Krajská zdravotní, a. s., na testovacích místech v každé z pěti svých nemocnic - v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě a Chomutově - zavedla pro samoplátce možnost odběrů na přítomnost nákazy způsobující onemocnění COVID-19. Největší poskytovatel zdravotní péče v Ústeckém kraji tak reaguje na přetrvávající vysokou poptávku ze strany občanů, kteří jsou bez indikace podezření na nákazu a mají zájem o test.

Krajská zdravotní poskytuje testy na COVID-19 i pro samoplátce
Foto: Krajská zdravotní, a. s.
Popisek: Krajská zdravotní, a. s.

„Cena testu na pozitivitu pro zájemce samoplátce je 2500 Kč a testu na protilátky 490 Kč. Zájemce před provedením testu uvede e-mailovou adresu, kam mu bude odeslán výsledek s potřebnou legislativou, například pro vycestování do zahraničí,“ uvedla Mgr. Dana Vaculíková, hlavní hygienička Krajské zdravotní, a. s.

Od pátku 1. května 2020 zahájila Krajská zdravotní, a. s., provoz odběrových míst v budovách nemocnic každodenně v čase 8:00 – 12:00 hodin, Nemocnice Děčín, o. z., prodlužuje provoz na 8:00 – 14:00 hodin. Vychází tak vstříc zvýšenému zájmu zejména občanů ČR, kteří nyní potřebují negativní testy, aby mohli pravidelně překračovat hranice a vyhnuli se při příjezdu do ČR 14denní karanténě. Pro osoby indikované Krajskou hygienickou stanicí jsou testy i nadále zdarma, hrazeny systémem zdravotního pojištění.

Přehled odběrových míst testování na koronavirus od 1. 5. 2020:
Nemocnice Děčín, o. z.: Pavilon H
Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem, o. z.: Pavilon D1
Nemocnice Teplice, o. z.: Pavilon J (bývalá ambulance dětského oddělení)
Nemocnice Most, o. z.: Pavilon F (přízemí)
Nemocnice Chomutov, o. z.: Pavilon A (bývalé platební místo u hlavní vrátnice)

(zdroj: info@kzcr.eu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…