MŠMT rozdělilo dotace dalším 1000 sportovním klubům

02.08.2018 18:57

V programu Můj klub rozdělilo MŠMT mezi 1002 sportovních klubů a jednot dalších více než 200 milionů korun. Průměrná výše dotace na jeden klub tak meziročně vzrostla ze 176 tis. na více než 218 tis. Kč. Zatím bylo v programu Můj klub rozděleno více než 853 milionů. Loni MŠMT vyplatilo na tyto účely 687 mil. Kč, přímá podpora klubů tedy roste.

MŠMT rozdělilo dotace dalším 1000 sportovním klubům
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Rozdělení poslední části prostředků MŠMT oznámí v polovině srpna, bude se týkat asi 300 klubů. Ukončení celé administrativy programu se předpokládá do konce září 2018.

Pro rok 2018 byla v souvislosti s novelou zákona o rozpočtových pravidlech zavedena nutnost doručení, popř. převzetí rozhodnutí příjemcem dotace před vyplacením. „Doporučená korespondence mezi MŠMT a kluby průměrně prodloužila řízení o 3 týdny. Situaci by zásadně urychlilo a zlevnilo, kdyby kluby začaly používat datové schránky. MŠMT však preferuje úpravu zákona o podpoře sportu, která by umožnila financování klubů příspěvkem na základě rejstříků ve sportu. To by zcela odstranilo byrokratický proces, přesto by veřejné prostředky zůstaly kontrolovatelné a byly by doručeny všem zásadně dříve, o to chceme usilovat v novele zákona. Regionální podpora sportu si zaslouží samostatné nové oddělení, které zajistí lepší komunikaci s kraji i samotnými příjemci.“ uvedl náměstek pro řízení sekce sportu a mládeže Karel Kovář.

Program na rok 2019 plánuje MŠMT vyhlásit v září 2018, připravuje se zjednodušení žádostí a zrychlení procesu vyplácení dotace klubům na rok 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…