Moravskoslezský kraj: Díky vysloužilému elektrospotřebiči zdarma na Colours of Ostrava

21.06.2018 17:51

Moravskoslezský kraj chystá soutěž o lístky na Colours Of Ostrava. Akce Elektrohrátky je součástí kampaně podporující třídění odpadu. Během ostravského Festivalu v ulicích mohou lidé odevzdat drobný elektroodpad. Budou tak ve hře o atraktivní vstupenky na Coloursy. Na akci kraj spolupracuje se společnostmi Asekol a Elektrowin.

Moravskoslezský kraj: Díky vysloužilému elektrospotřebiči zdarma na Colours of Ostrava
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Vysloužilý elektroodpad mohou návštěvníci ostravského Festivalu v ulicích odevzdat 29. a 30. června na stánku s názvem Elektrohrátky. Každý večer se bude v 19 hodin losovat o 2 čtyřdenní vstupenky na Colours of Ostrava. „Je to skvělá příležitost lidem připomenout, že je nutné třídit nejen plast, papír a sklo, ale také elektroodpad. Každý, kdo se losování o vstupenku na Colours of Ostrava bude chtít zúčastnit, musí na stánku odevzdat vysloužilé drobné elektro, například starý mobil, mixér, fén, rychlovarnou konvici nebo také baterie. Věřím, že tato kampaň pomůže lidem najít cestu k červeným kontejnerům a sběrným místům, které jsou v kraji k dispozici,“ řekla náměstkyně hejtmana pro životní prostředí Jarmila Uvírová a upozornila, že na stánku Elektrohrátky nebudou přijímány velké spotřebiče. Odevzdané vysloužilé elektro by mělo mít rozměry maximálně 40 x 50 x 30 cm.

Elektrohrátky nebudou pouze pro ty, kteří doufají, že získají lístek na Coloursy. Stánek nabídne zábavu i pro dětské návštěvníky. Pro ně jsou připraveny hry s ekologickou tematikou, hod mobilem do popelnice, nafukovací překážková dráha, výstavní stánek o třídění odpadu a další aktivity. Děti, které splní všechny úkoly, získají drobné odměny.

Moravskoslezský kraj, který je hlavním organizátorem Elektrohrátek, spolupracuje s kolektivními systémy Asekol a Elektrowin v oblasti sběru vysloužilých elektrozařízení dlouhodobě.

Kolektivní systém ASEKOL funguje již 13 let a do ulic rozmisťuje červené kontejnery, aby lidé nemuseli drobné elektro vozit až do sběrného dvora. Sběrná síť je k dispozici na stránkách Asekolu Červené kontejnery (ZDE).

Kolektivní systém ELEKTROWIN lidem nabízí 14 tisíc sběrných míst v České republice. Od svého založení v roce 2005 zrecykloval už více než 19 milionů vyřazených elektrospotřebičů o celkové hmotnosti více než 330 tisíc tun. Více informací je na stránce Elektrowinu (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…