Nemocnice Písek: Japonci podpořili písecké nedonošence

27.06.2019 16:14

Písecký strojírenský podnik AISIN EUROPE MANUFACTURING CZECH s.r.o., který je dceřiným výrobním závodem společnosti AISIN EUROPE S.A., patřící do japonské globální skupiny AISIN SEIKI Co., Ltd., věnoval půl milionu korun Nemocnici Písek, a.s.. Ta za finanční dar nakoupila plicní ventilátor pro nedonošené děti.

Nemocnice Písek: Japonci podpořili písecké nedonošence
Foto: Písecká nemocnice
Popisek: Písecká nemocnice

Plicní ventilátor využije perinatologické centrum intermediární péče, které je součástí dětského oddělení písecké nemocnice a v součinnosti s porodnickým oddělením zajišťuje komplexní péči o děti narozené předčasně od 32. týdne těhotenství pro nemocnice Písek, Tábor, Strakonice a Prachatice.

„U předčasně narozených dětí často dochází k dechovým poruchám, souvisejícím s nezralou plící, tedy plící, která ještě není funkčně  dostatečná k výměně dechových plynů. Těmto novorozencům je proto nutné poskytnout dechovou podporu. Té se docílí právě zmiňovaným ventilátorem, který formou vhánění okysličeného vzduchu pod zvýšeným tlakem podporuje plicní funkce až do jejich normalizace,“ uvedl MUDr. Karel Chytrý, primář Dětského oddělení Nemocnice Písek, a. s. „S ventilátorem podobného typu máme dlouhodobé zkušenosti, samozřejmě s postupem techniky jsou ventilační jednotky stále dokonalejší,“ doplnil primář.

„V minulých letech jsme od této firmy obdrželi několik zdravotních lůžek. Letošní půlmilionový dar, který jsme využili na nákup plicního ventilátoru pro nedonošence, je významnou investiční pomocí,“ uvedl ještě předseda představenstva Nemocnice Písek, a. s., MUDr. Jiří Holan, MBA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…