Policie ČR: Návrh na obžalobu dvou osob za veřejnou zakázku

10.07.2021 10:59

Policejní orgán Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) na základě výsledků vyšetřování podal dne 1. července 2021 dozorovému státnímu zástupci Vrchního státního zastupitelství v Praze návrh na podání obžaloby na dvě osoby z řad zástupců Ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV).

Policie ČR: Návrh na obžalobu dvou osob za veřejnou zakázku
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Osoby jsou stíhány pro trestné činy „pletichy při zadání veřejné zakázky a při veřejné soutěži“ a „zneužití pravomoci úřední osoby“, kterých se měly dopustit v souvislosti se zadávacím řízením zadavatele MPSV s názvem „Jednotný informační systém práce a sociálních věcí – IS Sociální dávky II“, kdy předmětem plnění této veřejné zakázky měla být dodávka informačního systému na výplatu nepojistných sociálních dávek.

České republice hrozil v souvislosti s trestnou činností obviněných vznik škody ve výši nejméně 555 milionů Kč. Trestní stíhání osob probíhá na svobodě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

22:04 Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

Trénovali to, co se skutečně stalo.