Ředitelem divize finance České pošty byl jmenován Roman Schanner

22.10.2018 13:40

Novým ředitelem divize finance České pošty se 22. října 2018 stal Roman Schanner. Zvítězil ve výběrovém řízení, které bylo vyhlášeno na konci července. Jeho hlavním úkolem bude řešit ekonomickou situaci České pošty, jejíž významnou a nedílnou součástí je spravedlivá úhrada čistých nákladů univerzální služby.

Ředitelem divize finance České pošty byl jmenován Roman Schanner
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

„Chci, aby Česká pošta byla společností, která hospodaří transparentně a je ekonomicky stabilní,“ uvedl generální ředitel České pošty Roman Knap a dodal: „Česká pošta dlouhodobě rozhodně není v dobré finanční kondici a to se projevuje mj. v její výrazné podinvestovanosti. Roman své zkušenosti z oblasti finančních služeb, bankovnictví i controllingu využije při řešení této nelehké situace,“ řekl Roman Knap, generální ředitel České pošty.

Roman Schanner do České pošty přichází z českého a slovenského retailového řetězce ASKO, který vedl z pozice jednatele. Jeho předchozí kariéra byla spojena s německým poskytovatelem finančních služeb firmou ALD, původně  dceřinou společností Deutsche Bank. Začínal v hamburské pobočce, následně byl vyslán do Prahy. V české pobočce ALD působil dvanáct let, nejdříve jako finanční a později jako generální ředitel.

Roman Schanner (55) je absolventem Vysoké školy vnitropodnikové ekonomiky v Kolíně nad Rýnem, kde se zaměřil na obor finančnictví. S manželkou a pětiletým synem bydlí v Praze. Ve volném čase se rád věnuje potápění, lyžování či astronomii. Zajímá se o mezinárodní dění.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…