THMP: Zájem politických stran o plochy na stožárech veřejného osvětlení

01.08.2018 22:57

Politické strany, hnutí, kandidáti či jejich zastupující organizace si mohli od 15. června do 11. července na webu prahasvitinavolby.cz rezervovat umístění politické reklamy ke komunálním volbám 2018.

THMP: Zájem politických stran o plochy na stožárech veřejného osvětlení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Technologie hlavního města Prahy, a. s. (THMP), která provoz webu zajišťuje, přijala požadavky 29 stran a hnutí na osazení více než 36 tisíc stožárů veřejného osvětlení v 1.593 ulicích hlavního města Prahy.

THMP bude s ohledem na předem zveřejněná pravidla a kapacitu ulic, schopna poskytnout na základě přijatých požadavků s uzávěrkou 11. července 2018 (12.00 hodin) celkem 17 tisíc stožárů veřejného osvětlení, které budou osazeny více než 34 tisíci sololitových desek (tzv. berousků). Ve srovnání s předchozími roky bude možné poptávku stran a politických hnutí uspokojit průměrně ze 47%. Menší počet ploch nabízených k umístění politické reklamy je dán pravidly, která vychází z Usnesení Rady hlavního města Prahy číslo 1601 ze dne 27. června 2017,“ uvedl Tomáš Novotný, místopředseda představenstva Technologie hlavního města Prahy, a.s.

S ohledem na fakt, že poptávka převýšila kapacitní možnosti, bude THMP s ohledem na zmiňovaná pravidla rozdělovat stožáry mezi jednotlivé žadatele poměrově dle požadavků v jednotlivých ulicích.

THMP zároveň bude striktně dodržovat zásadu, že musí být poměrově uspokojeni všichni žadatelé v dané ulici a nebudou jakkoliv upřednostňovány větší politické subjekty, jež mají celopražskou působnost. Jednotlivé stožáry pak budou politickou reklamou osazeny v průměru 29 dnů před termínem konání voleb do zastupitelstev na území hl. města Prahy.

Rezervaci samotné předcházela registrace, která byla možná již od 8. června od 12.00 hodin a končila, stejně jako příjem požadavků, 11. července v poledne. „Registrovat se a zadat své požadavky mohla i uskupení, která nebyla do té doby do voleb registrována. Přijali jsme jejich požadavky a uzavřeme s nimi smlouvu, která ale nabude účinnosti až v případě splnění podmínky předložení kopie kandidátní listiny k registraci k volbám spolu s peticí a podpisy voličů podporujícími její kandidaturu svému registračnímu úřadu,“ zrekapituloval Tomáš Novotný, místopředseda představenstva Technologie hlavního města Prahy, a.s.

Registrace k volbám je možná dle ustanovení § 21 odst. 3 zákona o volbách nejpozději do 66 dnů před dnem voleb (do 16.00 hodin). Tento termín vychází na 31. července 2018. Do 1. srpna 2018, do 10.00 hodin budou muset být ze strany žadatelů tyto podklady předloženy THMP, aby smlouvy nabyly účinnosti.

„V tuto chvíli nás čeká náročná logistická operace rozložení jednotlivých volebních plakátů dle volebních obvodů a druhů kampaní,“ dodal Tomáš Novotný, místopředseda představenstva Technologie hlavního města Prahy, a.s.

Případné dodatečné požadavky na instalaci „berousků“ v dosud plně nevyužitých ulicích lze zadávat v souladu s pravidly cca do poloviny srpna, vše je odvislé od kapacitních možností.  

Další informace naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…