Turistický spolek Lipenska: V Dolní Vltavici vzniká největší vodní křižovatka na lipenské nádrži

19.06.2019 16:14

Turisté, kteří letos vyrazí na výlet parníkem po Lipně, se mohou těšit na nové přístaviště v Dolní Vltavici. V nejširší části Lipna tak přirozeně vzniká největší dopravní křižovatka v místě, kde se trasa parníku kříží s trasou přívozu.

Turistický spolek Lipenska: V Dolní Vltavici vzniká největší vodní křižovatka na lipenské nádrži
Foto: tslipenska.cz
Popisek: Turistický spolek Lipenska - logo

Společnost ROSENBERGER Lipno-Line, která parníky Adalbert Stifter a Vltava provozuje, chystá na léto řadu koncertů i kulturních akcí, které turistům zpříjemní projížďku na lodi.

Desítky tisíc turistů, kteří se letos svezou na lipenských parnících Adalbert Stifter a Vltava se mohou těšit na bohatší a pestřejší program, který pro ně provozovatel obou parníků společnost ROSENBERGER - Lipno – Line, s.r.o připravil.

Lidé mohou navíc využít novou zastávku (přístaviště, pozn.aut) v Dolní Vltavici, která se zde buduje. Vzhledem k tomu, že je v tomto místě lipenské jezero nejšírší a oba břehy zde spojuje nejdelší lipenský přívoz, jedná se tak o přirozeně největší vodní dopravní křižovatku na lipenské nádrži. „Hlavní výhodou je mimo jiné to, že nové nástupiště parníku budou využívat turisté, kteří přijedou z pravé strany Lipna. Vznik přístaviště vítáme, je v souladu s naší trasou,“ uvedl Karel Vlášek provozovatel dolnovltavického přívozu. Rakušané přijedou autem do Kyselova na pravém břehu, přívozem se dostanou do Dolní Vltavice a potom mohou jet parníkem na výlet.

„Ke zřízení přístaviště v Dolní Vltavici dochází na základě dohody společnosti Rosenberger-Lipno-Line s hotelovým resortem Relax a obcí Černá v Pošumaví,“ uvedl ředitel hotelového resortu Relax Miroslav Magerstein. „Tento projekt vznikal více než rok. Hotel Relax i ROSENBERGER-Lipno-Line jsou členy Turistického spolku Lipensko a návštěvníky může těšit, že spolupráce mezi podnikateli na Lipensku funguje a že z jejích výsledků mohou profitovat úplně všichni,“ uvádí Jiří Mánek, předseda Turistického spolku Lipenska, který se stará o rozvoj území od Stožce po Rožmberk.

Jízdní řád zůstává podobný jako v předchozím roce. Odjezdy z Lipna nad Vltavou a Frymburku se nezměnily. Více informací je možné nalézt na www.lipno-line.com. Loď Adalbert Stifter, která pojme až 250 pasažérů, zve k linkovým a okružním plavbám v jižní části vodní nádrže. Loď Vltava pro zhruba 100 pasažérů bude v létě spojovat linkovými plavbami Lipno nad Vltavou, Frymburk, Dolní Vltavici, Černou  v Pošumaví a Horní Planou. Ceny za jízdenky budou většinou stejné nebo i nižší než v předchozím roce. „Připravili jsme také rodinné jízdenky, při jejichž zakoupení ušetří především rodiny s dětmi. Ceny pro jednotlivce na hlavní trase zůstaly na stejné úrovni. V létě přidáváme plavby pro děti a večerní plavby s hudbou,“ uvádí Karel Andrle, zástupce společnosti Rosenberger -  Lipno-Line.

Novinkou je také o mnoho bohatší kulturní program, který je pro letošek nově připravený. „Připravili jsme rozšířené dětské plavby s programem na každý den od pondělí do pátku v dopoledních hodinách. Dále jsme obohatili večerní plavby o koncerty na  lodi Adalbert Stifter,“ uvádí kapitán lodi Robert Míka.

„Chceme ještě více zpestřit plavbu návštěvníků po Lipenském jezeře. Velký zájem o dětské plavby nás přiměl k tomu, abychom rozšířili tyto plavby na každý den v týdnu,“ uvádí Martina Hronová marketingová manažerka společnosti Rosenberger Lipno-Line. „Loď je atrakcí především pro celé rodiny s dětmi, proto jsme se snažili vybírat program jak pro malé, tak i pro velké návštěvníky. Rozšířili jsme večerní plavby o vystoupení hudebních umělců a skupin. Dále o divadelní představení a tematické večery. Jako je například Španělský večer s degustací vín dovezených pro tuto příležitost z Mallorky a ze Španělska,“ doplňuje.

Na lodi tak zahraje například skupina Nezmaři, zpěvák Pavel Žalman Lohonka nebo Pavlína Jíšová a Bababand. „V ceně vstupenky je samozřejmě i tříhodinová plavba při západu Slunce,“ uzavírá Martina Hronová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…