Výsledky soutěže "Absolventská práce na téma rovnosti žen a mužů" byly vyhlášeny

07.03.2016 9:10

Ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu, Jiří Dienstbier vyhlašuje výsledky soutěže Absolventská práce na téma rovnosti žen a mužů, která je součástí aktivit projektu spolufinancovaného z Norských fondů s názvem Domácí násilí a genderově podmíněné násilí / Uplatňování hlediska rovných příležitostí žen a mužů a podpora slaďování pracovního a soukromého života realizovaného Oddělením rovnosti žen a mužů Úřadu vlády ČR (Oddělení).

Výsledky soutěže "Absolventská práce na téma rovnosti žen a mužů" byly vyhlášeny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad vlády, ilustrační foto

Průběh soutěže a způsob hodnocení

Ústředním tématem soutěže vyhlášené dne 9. 10. 2015 na webu Úřadu vlády ČR byla rovnost žen a mužů. Téma se se dále dělilo na následující oblasti: domácí a genderově podmíněné násilí aslaďování pracovního a soukromého života.

K poslednímu možnému termínu pro zaslání prací, dne 1. 12. 2015, se do soutěže přihlásilo celkem 9 bakalářských a 8 diplomových prací. Oddělení rovnosti žen a mužů stanovilo pro posouzení všech přihlášených prací dvě tříčlenné komise (jednu pro kategorii bakalářské a jednu pro kategorii diplomové práce). Hodnotící ohodnotili/y všechny přihlášené práce v dané kategorii (bakalářská nebo diplomová práce) slovně a body z hlediska čtyř kritérií uvedených při vyhlášení soutěže na webu Úřadu vlády ČR, a sice originality, přínosu pro odbornou i laickou veřejnost, nabízené nové perspektivy a využitelnosti dané práce.

Obě komise se sešly dne 28. 1. 2016 na zasedání v budově Úřadu vlády, kde jednaly na základě slovního a bodového ohodnocení o výsledném pořadí přihlášených prací.

Výsledky v kategorii bakalářská práce

  • 1. místo: Kristýna Hondlíková – Podoba a vývoj hodnocení dopadů regulace na rovnost mužů a žen na pozadí rámce konceptu gender mainstreaming
  • 2. místo: Irena Lištiaková – Nestandartní formy práce, příklad Green Ways s.r.o.
  • 3. místo: Anna Jasková – Administrativní práce jako svobodná volba?

Komise v kategorii bakalářská práce nadto uděluje zvláštní uznání následujícím pracím:

  • Lucie Bohdalová – Motivace vstupu žen do politiky na komunální úrovni: případová studie Olomouce
  • Monika Laurincová – Prípadová štúdia inštitúcií poskytujúcich dennú starostlivosť o deti do 3 rokov v meste Brne

Výsledky v kategorii diplomová práce

Společné první místo:

  • Josef Petr – Jak otevřít dveře mužům? Projekt Patron: příklad zapojení mužů v oblastech občanského, veřejného a soukromého života, které dlouhodobě postrádají jejich větší participaci
  • Lucie Poláčková – České střetávání s takzvanou ženskou obřízkou

S ohledem na totožnou kvalitu dvou nejlepších prací uděluje komise v kategorii diplomová práce oběma uvedeným pracím společné první místo.

Komise neuděluje zvláštní uznání ani jiné ocenění žádné z dalších přihlášených diplomových prací.

Ocenění autoři a autorky se zúčastní

  • slavnostního předání certifikátu
  • prezentace práce na akcích Oddělení rovnosti žen a mužů Úřadu vlády ČR (příspěvek na studentské konferenci a tiskové konferenci k soutěži, či vystoupení na zasedání některého z výborů, pracovních skupin apod.)

Na slavnostní předání certifikátu a prezentaci oceněných prací budou zváni/y všichni a všechny soutěžící, všichni členové a všechny členky hodnotících komisí i široká veřejnost. O termínu a místě konání akce bude Oddělení předem informovat. Vítězům a vítězkám v jednotlivých kategoriích bude nad to nabídnuta stáž na Oddělení rovnosti žen a mužů Úřadu vlády ČR.

Ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu, Mgr. Jiří Dienstbier srdečně gratuluje všem oceněným a děkuje všem soutěžícím za účast v soutěži a zájem o dané téma. Dále děkuje členům a členkám hodnotících komisí za jejich čas a patřičnou péči, kterou hodnocení prací věnovali/y.

Oddělení se připojuje ke gratulaci a poděkování všem soutěžícím i hodnotícím. Zároveň chce povzbudit všechny soutěžící, aby se tématem rovnosti žen a mužů nadále zabývali/y. Oddělení proto nabízí všem soutěžícím, že jim bude pro účely dalšího akademického výzkumu v oblasti rovnosti žen a mužů plně k dispozici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…