Zoo Jihlava: Masopustní veselí, karneval a komentovaná krmení zvířat

08.02.2024 22:02 | Tisková zpráva

Přestože to venku na jaro zatím úplně nevypadá, jarní prázdniny už klepou na dveře. Nejen pro prázdninující školáky, ale i všechny ostatní máme program v podobě masopustu a představíme si i některá zvířata.

Zoo Jihlava: Masopustní veselí, karneval a komentovaná krmení zvířat
Foto: zoojihlava.cz
Popisek: ZOO Jihlava

Jak strávit volné dny, které čekají školáky na Vysočině příští týden? Rozhodně v jihlavské zoologické zahradě! Od pondělí 12. února až do pátku 16. února budou probíhat komentovaná krmení zvířat. Ve 12.30 se potkáme u lam guanako, ve třináct hodin u prasat visajanských a o půl druhé u medvědů malajských. U všech zvířat se dozvíte mnoho zajímavého, představíme si jednotlivé obyvatele a povíme si, co jim chutná nejvíce. Připomeneme si taky, proč jsou třeba medvědi nebo visajanská prasátka vzácnými obyvateli naší zoo, a co je ve volné přírodě ohrožuje.

Speciálním dnem ale bude úterý 13. února. To se bude v zoo konat masopust! Zveme malé i velké na jedinečnou zábavu a barevné veselí v Zoo Jihlava! „Připojte se k nám ve zvířecích maskách a zúčastněte se masopustního průvodu, který projde naší zoo,“ zve vedoucí vzdělávacího centra PodpoVRCH Pavla Jarošová. Pro ty, kteří milují karnevalové hrátky, jsme připravili tanečky, hry a soutěže v centru PodpoVRCH. Karnevalové veselí začne v deset hodin a potrvá hodinu. Pak společně od hlavní pokladny vyrazíme s masopustním průvodem až ke gibonům. A komu se nechce ráno spěchat do zoo, může přijít až odpoledne, kdy si zopakujeme nejen veselé dovádění PodpoVRCHem, ale i průvod po zoo. Od 13 do 14 hodin budeme mít další kolo hrátek a ve dvě hodiny vyrazí odpolední průvod ke gibonům.

Do zoo pomalu přichází jaro a je zde co pozorovat! Stále můžete využít i akce Do zoo potmě! Poslední hodinu (od 15 do 16) si můžete koupit vstupné za 50 korun a pozorovat zvířata po setmění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…