Zoo Jihlava: Masopustní veselí, karneval a komentovaná krmení zvířat

08.02.2024 22:02 | Tisková zpráva

Přestože to venku na jaro zatím úplně nevypadá, jarní prázdniny už klepou na dveře. Nejen pro prázdninující školáky, ale i všechny ostatní máme program v podobě masopustu a představíme si i některá zvířata.

Zoo Jihlava: Masopustní veselí, karneval a komentovaná krmení zvířat
Foto: zoojihlava.cz
Popisek: ZOO Jihlava

Jak strávit volné dny, které čekají školáky na Vysočině příští týden? Rozhodně v jihlavské zoologické zahradě! Od pondělí 12. února až do pátku 16. února budou probíhat komentovaná krmení zvířat. Ve 12.30 se potkáme u lam guanako, ve třináct hodin u prasat visajanských a o půl druhé u medvědů malajských. U všech zvířat se dozvíte mnoho zajímavého, představíme si jednotlivé obyvatele a povíme si, co jim chutná nejvíce. Připomeneme si taky, proč jsou třeba medvědi nebo visajanská prasátka vzácnými obyvateli naší zoo, a co je ve volné přírodě ohrožuje.

Speciálním dnem ale bude úterý 13. února. To se bude v zoo konat masopust! Zveme malé i velké na jedinečnou zábavu a barevné veselí v Zoo Jihlava! „Připojte se k nám ve zvířecích maskách a zúčastněte se masopustního průvodu, který projde naší zoo,“ zve vedoucí vzdělávacího centra PodpoVRCH Pavla Jarošová. Pro ty, kteří milují karnevalové hrátky, jsme připravili tanečky, hry a soutěže v centru PodpoVRCH. Karnevalové veselí začne v deset hodin a potrvá hodinu. Pak společně od hlavní pokladny vyrazíme s masopustním průvodem až ke gibonům. A komu se nechce ráno spěchat do zoo, může přijít až odpoledne, kdy si zopakujeme nejen veselé dovádění PodpoVRCHem, ale i průvod po zoo. Od 13 do 14 hodin budeme mít další kolo hrátek a ve dvě hodiny vyrazí odpolední průvod ke gibonům.

Do zoo pomalu přichází jaro a je zde co pozorovat! Stále můžete využít i akce Do zoo potmě! Poslední hodinu (od 15 do 16) si můžete koupit vstupné za 50 korun a pozorovat zvířata po setmění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

19:15 Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

Prezident České republiky Petr Pavel na Pražském hradě opět jmenoval nové generály z řad vojáků z po…