České dráhy: Posázavským Pacifikem na Kácovskou pouť

17.08.2012 9:00

V sobotu 18. srpna vyjede z nádraží Praha-Braník na trať legendárního „Posázavského Pacifiku“ parní vlak v čele s parní lokomotivou 434.2186 „Čtyřkolák“ z roku 1917. Vlakem mohou cestující vyrazit na tradiční Kácovskou pouť. Cestující se zpátečními jízdenkami na parní vlak budou mít levnější vstupné do Sázavského kláštera, zámku a pivovaru Kácov a na hradě Český Šternberk jsou pro ně přichystané přednostní prohlídky.

České dráhy: Posázavským Pacifikem na Kácovskou pouť
Foto: Archiv
Popisek: Moderní regionální vlak RegioShark

Parní vlak bude sestaven ze sedmi historických vozů 3. třídy s dřevěnými lavicemi a vozu bufetového. Odjezd z Prahy-Braníka bude v 9:53, příjezd do cílové stanice, Kácova, je naplánován na 14:12. Zpět z Kácova přes Čerčany do Prahy se bude vlak vracet v 17:15. Zpáteční jízdenka z Prahy do Kácova a zpět bude stát 280 Kč, do Sázavy 240 Kč a do Týnce nad Sázavou 200 Kč. Prodávat se budou i jízdenky pro kratší úseky a zlevněné jízdenky pro děti.

Vlak projede nejkrásnější trasu „Posázavského Pacifiku“ do Čerčan. Kromě překrásného okolí železniční tratě vybudované v kaňonu řeky Sázavy s několika tunely a kamennými viadukty mohou cestující z parního vlaku navštívit mnoho kulturních akcí a památek v Posázaví. V Kácově se mohou návštěvníci těšit na Kácovskou pouť s lidovou zábavou, prodejními stánky, občerstvením a různými atrakcemi. Pivovar a zámek Kácov připravily snížené vstupné (sleva 50 %) pro cestující se zpátečními jízdenkami na parní vlak. Ti, kteří nedojedou až do Kácova, mohou navštívit starobylý hrad v Týnci nad Sázavou nebo nedalekou zříceninu hradu Zbořený Kostelec, za návštěvu stojí také Sázavský klášter (snížené vstupné na koncerty, dětský program a prohlídky pro cestující se zpáteční jízdenkou na parní vlak), hrad Český Šternberk (cestující z parního vlaku budou mít přednostní prohlídky ve 14:30 a 15:00) nebo regionální muzeum těžby zlata v Čechách v Jílovém u Prahy.

Další jízda posázavských linek proběhne v sobotu 1. září u příležitosti Tankového dne v Lešanech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Komise schválila program na podporu kombinované výroby tepla a elektřiny za 75 miliard korun

7:02 ÚOHS: Komise schválila program na podporu kombinované výroby tepla a elektřiny za 75 miliard korun

Evropská komise schválila v rámci pravidel EU pro státní podporu český program na podporu výroby ele…