Dobeš dá krajům na vlaky příští rok 2,6 miliardy

11.10.2011 20:35

Příspěvek na financování regionálních železnic zůstane příští rok stejný jako letos. Asociace krajů a ministerstvo dopravy se dohodly na peněžní pomoci pro dotování prokazatelné ztráty ve výši 2,6 miliardy korun.

Dobeš dá krajům na vlaky příští rok 2,6 miliardy
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Ministr dopravy Pavel Dobeš na zasedání vlády

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) navrhoval snížit tuto podporu o 300 milionů korun. Podle předsedy Asociace krajů ČR Michala Haška (ČSSD) ale kraje trvají na stejné podpoře i v dalších letech.

 

Budou chtít zpátky Palase?

Ministr dopravy Pavel Dobeš (VV) tvrdí, že jízdní řády na příští rok už jsou odevzdány a objem dopravy tak není možné snižovat. Pokud by kraje dostaly nižší částku, kterou navrhuje Kalousek, tak chtějí, aby se spotřební daň z paliv a maziv snížila o 2,5 procenta. 

Na úterním jednání probírali hejtmani s ministrem také páteční odvolání jeho zástupce Jaroslava Palase z dozorčí rady Českých drah. Kraje se podle Haška budou dožadovat svého zastoupení v ČD, protože se významně podílejí na objednávání dopravy. Hašek zároveň připouští, že by hejtmani mohli chtít Palase zpět.

Čtěte více:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…