Držíme hubu jako za komunistů, hněval se miliardář Babiš v Hydeparku

20.09.2011 21:42

Podnikatel a známý český miliardář Andrej Babiš, majitel skupiny Agrofert, v posledních dnech rozvířil debatu o korupci v České republice. V pořadu Hyde Park na České televizi mluvil o tom, proč podle něj začala ta nejhorší korupce u nás od vlády Mirka Topolánka a také o tom, jestli on sám někdy uplácel.

Držíme hubu jako za komunistů, hněval se miliardář Babiš v Hydeparku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Naději pro změnu viděl Andrej Babiš v současném premiérovi Petru Nečasovi. „Považuji pana premiéra za velmi čestného a poctivého člověka, ale myslím, že nevěděl, do čeho šel. S dědictvím po Topolánkovi bojuje dodnes," řekl třetí nejbohatší Čech před kamerami veřejnoprávní televize.

Máme tu pět až šest ODS 

Nečasovi jeho pozici v ODS rozhodně nezávidí. „Nejdřív byla jedna ODS, kterou řídil prezident Klaus, pak dvě ODS, souboj Bém - Topolánek a nyní máme tak pět až šest ODS," myslí si. Topolánka Babiš znal a rozhodně odmítá, že by právě on nebo jeho strana byli tím hlavním problémem. Tím je ale lobbista Marek Dalík.

„Topolánek byl super chlap, než se stal premiérem. Nikdo nepochopil jeho patologický vztah k Dalíkovi. Ale nemám na to důkazy. Tady platí jedenácté přikázání - neprokážeš," prohlásil Babiš.

Sledujeme téma Korupce

Související V Česku je korupce neúnosná, prohlásil podnikatel Babiš

A proč Babiš odkazuje právě na Topolánka a zapomíná například na korupci za premiéra Stanislava Grosse? „Vidím rozdíl v rozměru těch obchodních případů. Dalík pod 500 milionů nešel," odpověděl podnikatel. Úplatek po něm prý nikdy nikdo nežádal, stejně jako on sám neuplácel, pouze lobboval. „Proč bych nelobboval? Já tady platím daně."

Jako za komunistů

„Jsem blázen, že jsem o něčem takovém začal mluvit. Tady si desetitisíce lidí myslí totéž. Takže jsme na tom stejně jako za komunismu - držíme hubu," zlobí se Babiš. Problém je podle něj v tom, že se o těchto věcech mluví, píše v novinách, ale nikdo doopravdy nekoná.

Podnikatel Babiš měl u diváků velmi pozitivní ohlas. Na internetu ho zhodnotilo 482 hlasujících, pozitivně 84 procent, negativně pouze 16 procent.

Čtěte:
Kateřina Březová: Česko - ráj korupce a hazardu 
Česko se propadá. Vinu nese korupce a veřejný sektor 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…