Lidský organismus je zatěžován toxiny

20.03.2012 0:00

Příčinou existence toxinů v našem organismu je především znečištěné životní prostředí, chemicky upravované potraviny a permanentní stres.

Lidský organismus je zatěžován toxiny
Foto:
Popisek:

Toxiny, které nás zatěžují, mohou být příinou mnohých zdravotních potíží, které si nedokážeme vysvětlit. Proto není na škodu, když se jich občas pokusíme zbavit.

Hlavní toxické látky:

  • chemické látky
  • karcinogeny
  • pesticidy
  • viry, bakterie a plísně
  • radioaktivní zátěže
  • psychické toxiny

Klasická i alternativní medicína nabízejí celou řadu metod detoxikace organismu. Patří sem výplachy, koupele, masáže, sauny, diety, meditace, bylinky, správná strava (chemicky nezpracovaná) nebo detoxikační přípravky.

Vyznavači alternativní medicíny provádějí tyto očistné kůry pravidelně. Nejvhodnějším ročním obdobím pro ty, kteří se chtějí zbavit toxinů je jaro. Po zimě je naše tělo zlenivělé, přivyklé na menší dávky pohybu, méně světla a tučnější  a vydatnější stravu, která nám příliš neprospívá.

Zvyk očisty po tomto dlouhém období se lidstvem táhne již celá staletí a u nás se projevoval předvelikonočním čtyřicetidenním půstem, kdy bylo povoleno jíst jen velmi omezený rejstřík jednoduchých potravin. Aniž by to naši předci měli jakkoliv vědecky zdůvodněné, prováděli tímto způsobem velmi účinnou detoxikaci organismu.

Půsty a očistné kůry můžeme ale  provádět kdykoliv, kdy se cítíme unaveni, nevýkonní a nebo máme zdravotní problémy, se kterými si nikdo neví rady. Především bychom ale měli celoročně myslet na to, abychom náš organismus, který často velmi dlouho neprotestuje i když strádá, nadměrně nezatěžovali. Když se totiž tělo začne hlásit o svá práva, bývá často už dost pozdě a cesta k jeho návratu do normálu bývá dlouhá a složitá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…