Nejlepší premiér? Kníže nebo John, říkají Češi v průzkumu

10.04.2010 10:16

Matadoři ostrouhali. Namísto Nečase či Paroubka chtějí lidé v křesle premiéra vidět lídry malých stran. Tvrdí to výzkumníci z Ipsos public affairs.

Nejlepší premiér? Kníže nebo John, říkají Češi v průzkumu

Tomuto předvolebnímu průzkumu ODS a ČSSD nevévodí. Společnost Ipsos public affairs se občanů ptala, kdo by podle nich měl být premiérem. Shodně se 13 procenty hlasů anketu vyhrál předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg a šéf Věcí veřejných Radek John.

Pravděpodobní adepti na předsedu vlády, lídři nejsilnějších stran v zemi Petr Nečas (ODS) a Jiří Paroubek (ČSSD), se dělí o druhou příčku se ziskem 11 procent. Překvapivě jim ještě sekunduje Miloš Zeman z SPOZ.

Paroubek jako premiér v anketě prohrál

Jiří Paroubek, který už se vidí jako budoucí vítěz voleb sestavující vládu, má podle průzkumu mezi voliči silnou enklávu odpůrců. A to největší ze všech politiků.

Na otázku, kdo by se na premiéra hodil nejméně, vyslovilo jeho jméno 36 procent lidí, dvakrát víc než jméno Karla Schwarzenberga, který v této části výzkumu skončil druhý se 16 procenty.

Následovali je s 11 procenty Miroslav Kalousek, s 10 John a s 9 Zeman. Nejméně odpůrců má z velkých politických hráčů v tomto ohledu Nečas. V nelichotivé tabulce skončil šestý s 5 procenty hlasů.

Také v otázce, zda je pro Paroubka silným soupeřem, měl Nečas nad svým sokem navrch. Podporu mu vyjádřilo 59 procent respondentů.

Ipsos public affairs se ptala jednoho tisíce lidí a to v době od 29. března do 4. dubna. Vybrané otázky položila navíc dalším 527 voličům.

ČTĚTE TAKÉ

Buldozer proti panu Čistému. Paroubek se utká s Nečasem 

Nečas a Paroubek se pohádali. Nečekaně na tiskovce Fischera

Foto: Hans Štembera

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…