Plzeňskou senátorkou je milovnice silných motorek Terelmešová

24.10.2010 9:21

Místopředsedu Senátu Jiřího Šnebergera (ODS) v senátních volbách v obvodu Plzeň město porazila o deset procent sociální demokratka Dagmar Terelmešová, která v současné době působí jako radní Plzeňského kraje pro sociální oblast a zároveň je i místostarostka Dobřan na jižním Plzeňsku.

Plzeňskou senátorkou je milovnice silných motorek Terelmešová

Milovnici silných motocyklů Gold Wing, na kterých jezdí s manželem, vítětství nad nad silným soupeřem velmi překvapilo.

"Vsadila jsem na osobní kampaň, které jsem se velmi intenzivně věnovala, určitě jsem měla velkou podporu obyvatel z obcí i menších měst na jižním Plzeňsku, na které jsem se v kampani orientovala, zatímco Jiří Šneberger měl podporu především u plzeňských voličů. Svoji roli asi také určitě sehrálo, že jsem žena," uvedla sympatická budoucí senátorka.

Ještě před svým zvolením uvedla začátkem týdne Terelmešová, že v případě úspěchu v senátních volbách napodobí svoji kolegyni Miladu Emmerovou (ČSSD), která rezignovala na funkci hejtmanky Plzeňského kraje a a po svém zvolení do parlamentu se věnuje již jen poslanecké práci.

Výsledek senátních voleb:
ČSSD získala "12 statečných" a ovládne Senát

Budu senátorkou, členkou zastupitelstva a místostarostkou

"Stejně jako paní Emmerová, nejsem ani já příznivce kumulování funkcí a počítám s tím, že se vzdám funkce radní Plzeňského kraje. Zůstanu pouze členkou zastupitelstva," uvedla Terelmešová. I nadále také bude pracovat jako neuvolněná místostarostka Dobřan. V Senátu hodlá Terelmešová působit ve zdravotním a sociálním výboru.

Poražený místopředseda Senátu Jiří Šneberger nebere svoji prohru nijak tragicky. „Porážka je součástí politiky a je to realita. Ovládnutí Senátu levicí ovšem není příliš pozitivní signál pro politický vývoj v naší zemi. Je jasné, že ČSSD se bude snažit v Senátu blokovat vládní návrhy," uvedl Šneberger.

V kuloárech v Plzni se již před senátními volbami mluvilo o tom, že v případě volebního neúspěchu do Senátu se bude Šneberger snažit získat post primátora Plzně, který už po jedno funkční období vykonával. Odsunul by tak na vedlejší kolej volebního lídra ODS v Plzni Martina Baxu, který byl až doposud nejžhavějším kandidátem na post primátora Plzně.

Více:
Neúspěšný kandidát Šneberger nemá kde bydlet
V Plzni s vytvořením koalice na magistrátu nespěchají 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Dvořák

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…