Poplatek v nemocnici podraží na 100 korun na den

07.10.2010 9:30

Ministerstvo zdravotnictví, podle Mladé fronty Dnes (MfD) ze dne 7.10.2010, plánuje, že poplatek za den v nemocnici podraží z 60 na 100 korun od dubna.

Poplatek v nemocnici podraží na 100 korun  na den
Foto:
Popisek:

V červenci specialista v ambulanci napočítá pacientovi bez doporučení praktika až 200 korun a od ledna 2012 budou levné léky do 60 korun vyřazeny z pojištění. Od ledna 2012 má prý také zmizet lékárenský poplatek za položku a nahradit ho platba za celý recept. Deník napsal, že uvedené změny ministerstvo takto rozfázovalo na tři etapy.
   
MfD připomíná, že na uvedených úpravách se již dříve dohodla koalice, která má ve dvousetčlenné sněmovně 118 křesel, a neměla by tedy mít problém je prosadit. Zevnitř koalice se ale podle deníku ozývají nespokojené hlasy, lidem z ODS prý vadí, že ministr zdravotnictví Leoš Heger se změnami otálí.
   
List také píše, že ačkoli ministr ještě před třemi týdny říkal, že pacienti by si sami měli platit obyčejné plomby u zubaře, "teď couvá a říká, že to asi neprojde, protože ODS nesouhlasí".
(mb,ČTK,foto:archiv)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…