Proč si muži myslí, že oni nestárnou

01.12.2012 0:00

Odborných i laických článků o ženském klimaktériu se všude vyskytuje nepočítaně. Dokonce o tomto tématu diskutují často i muži.

Proč si muži myslí, že oni nestárnou
Foto:
Popisek:

Jak by se jich tyto problémy netýkaly. A přece i jim přibývá let a zdravotních potíží a také jejich tělo se s časem mění. Oni to sice vědí i cítí, ale jen málokterý muž si to připustí.

Jejich "přechod" totiž úzce souvisí právě  s tím, na čem si nejvíce zakládají. Na jejich sexuální aktivitě. A přiznat, že už muž není to, co býval, je pro něho hlavně psychickým problémem.

To je příčinou skutečnosti, že muži o svých problémech jen neradi mluví, skrývají je  a jejich řešení zpravidla odkládají tak dlouho, až už buď není jiné řešení a nebo může být také pozdě. Problém se bagatelizuje a příčiny potíží se hledají většinou úplně jinde, než skutečně jsou.

Přiznat si, že stárneme bývá obtížné. Ovšem příčinou sexuálního selhání nemusí být vždycky jen věk. Může to být důsledek nemoci, nezdravého životního stylu, ale také zvyk a ustálenost dlouhého vztahu a rezignace partnerky na své ženství.

Podle posledních výzkumů bylo prokázáno, že erektilní dysfunkcí trpí u nás každý druhý muž už  nad 35 let, a jen 10 % mužů se s těmito problémy obrací na odborníky. Většinou se snaží řešit problém anonymně kupováním různých preparátů v lékárnách, část jich dokonce předčasně rezignuje na svůj sexuální život.

Přitom sexuální zdraví je jedním z významných ukazatelů na celkový zdravotní stav a psychickou pohodu muže. I stárnout se dá aktivně a ve zdraví. Je to prostě součást života, a může být i docela příjemná. Tak proč si ji znepříjemňovat falešným studem, nejistotou nebo strachem.

Mužský přechod, - andropauza - se ve světě už zcela běžně léčí. Výzkum potvrdil, že problémy způsobuje úbytek mužského pohlavního hormonu. Jedním ze způsobů léčení mužského klimaktéria je tedy podávání chybějícího testosteronu v lékové formě. Pokud se skutečně jedná o tento problém a ne příznak jiného onemocnění, pak se situace dá řešit a není třeba snižovat nejen mužské sebevědomí, ale ani ubírat na radosti ze života.

ml,foto:archiv

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Hnůj. Obří kupa. Pavel Novotný ji má před úřadem

5:30 Hnůj. Obří kupa. Pavel Novotný ji má před úřadem

Po premiéru Petru Fialovi se dočkal i starosta Prahy-Řeporyjí Pavel Novotný (ODS). Zemědělci mu před…