RBP ZP zahájila vzdělávací projekt „Nemoc nemá moc“ zaměřený na očkování dětí

26.09.2014 12:00

Revírní bratrská pokladna, zdravotní pojišťovna, zahájila vzdělávací projekt „Nemoc nemá moc“, který se zaměřuje na osvětu v oblasti očkování dětí a mladistvých ve věku od narození do 18 let. Cílem tohoto preventivně výchovného programu je seznámit rodiče i děti s významem a přínosem očkování. Zároveň chce děti hravou a zábavnou formou motivovat, aby se nebály návštěvy lékaře a budovat jejich pozitivní postoje ke svému zdraví. Stěžejní částí projektu bude série přednášek, která proběhne v mateřských a základních školách v Moravskoslezském kraji.

RBP ZP zahájila vzdělávací projekt „Nemoc nemá moc“ zaměřený na očkování dětí
Foto: archiv
Popisek: Dítě s matkou u lékaře

„Za pomoci pohádky, dětských omalovánek a brožurky seznámíme děti se závažnými nemocemi, proti kterým se očkuje, a s principy vakcinace jako takové. Rodiče a široká veřejnost se mohou s pravidelným očkováním i očkováním na žádost seznámit prostřednictvím webových stránek a facebookového profilu, na kterém získají řadu užitečných informací a rad, včetně harmonogramu pravidelného očkování, které je ze zákona povinné,“ dodává k projektu Ing. Lubomír Káňa, ředitel Revírní bratrské pokladny, zdravotní pojišťovny.

Projekt „Nemoc nemá moc“ zaštiťuje po odborné stránce garantka MUDr. Silvana Jakubalová, lékařka z očkovacího centra Avenier, jehož školené sestry také povedou přednášky na školách.

„Jsem ráda, že mohu spolupracovat na projektu, jehož cílem je vzdělávat veřejnost v oblasti očkování a rozptýlit tak neopodstatněné obavy plynoucí z nedostatečné či nepřesné informovanosti. Očkování patří k nejvýznamnějším objevům v historii medicíny. Právě díky němu se podařilo některé nemoci zcela vymýtit a u dalších výrazně omezit jejich výskyt. Jedná se přitom o nemoci, které jsou velmi závažné a mohou způsobit i smrt. Očkování se není třeba bát. Jde o procesy, které jsou naprosto přirozené a tělu vlastní. Každé očkování vlastně příznivě stimuluje imunitní systém člověka,“ říká MUDr. Silvana Jakubalová.

Celý vzdělávací program je pojat tak, aby nenásilnou a zábavnou formou zprostředkoval dětem i jejich rodičům důležité informace o pravidelném očkování i očkování na žádost, které se mimo jiné provádí i před cestou do zahraničí.

„Děti se na zábavných přednáškách dozvědí nejen vše důležité o nemocech a očkování, ale ukážeme jim také, že se nemusejí bát návštěvy lékaře. Domů pak získají omalovánky a brožurky s pohádkovým příběhem. Všechny materiály budou k dispozici i na webových stránkách projektu, kde se děti také mohou přihlásit do soutěže o zajímavé ceny,“ uzavírá Lubomír Káňa. Děti se mohou v rámci projektu zapojit do soutěže o nejhezčí básničku a video na téma boj s bacily.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

12:41 Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

Nejsou vojáci, není munice, nejsou opevnění. To jsou závěry polského analytika Konrada Muzyky ohledn…