Revitalizace nemocničního parku v Havlíčkově Brodě

06.08.2013 0:00

Projekt revitalizace nemocničního parku rychle pokračuje a je možné, že bude dokončen o 2 měsíce dříve než se plánovalo.

Revitalizace nemocničního parku v Havlíčkově Brodě
Foto:
Popisek:

V současnosti se budují nové chodníky v nemocničním parku pod budovou A bývalé chirurgie. Nový altán, který vznikne před budovou plicního oddělení, přinese pacientům větší komfort a příjemnější prostředí pro odpočinek.

"V období vegetačního klidu došlo k odstranění dřevin určených ke kácení. Jednalo se o napadené dřeviny a stromy v nevyhovujícím stavu. Na tyto práce navázalo odstranění pařezů a výsadba nových, projektem předepsaných stromů. Vysazovány byly stromy v předepsané velikosti s balem zeminy, která umožní snadnější zakořenění stromů a rychlejší začlenění těchto stromů do parku. V současné době máme již zasázenu většinu předepsané výsadby," sdělil k průběhu projektu technický náměstek nemocnice Josef Tvrdý.

Výsadba zbývajících stromů proběhne v září tohoto roku. V minulém měsíci byl proveden také zdravotní a bezpečnostní řez a zpevnění koruny na stávajících stromech.
 
Na začátku července byly zahájeny práce na zpevněných plochách. Nyní se budují dva hlavní chodníky přes spodní park, které budou dlážděné a umožní veřejnosti lepší přístup do objektu nemocnice. Dále se upravuje část parku kolem sochy zakladatele nemocnice MUDr. Františka Zahradnického.

Na tyto práce bude navazovat vybudování přístřešku - altánu před budovou plicního oddělení a domovem pro seniory, čímž se vylepší podmínky pro využívání parku pacienty nemocnice i seniory ze sousedního domova.

Před dokončením celého projektu na revitalizaci parku v NHB bude ještě provedena výsadba projektem předepsaných keřů a na některých místech výsev nového trávníku.

"Realizace celého projektu bude dokončena do konce října tohoto roku, oproti plánovanému dokončeni v prosinci 2013," sdělil náměstek Tvrdý. V roce 2009 vznikl za podpory Kraje Vysočina projekt " Revitalizace parků v zařízeních zřízených Krajem Vysočina" do tohoto projektu byla zařazena i Nemocnice Havlíčkův Brod. Následně vypracoval autorizovaný architekt pro krajinářskou architekturu Ing. Vít Doležel kompletní projektovou dokumentaci na revitalizaci parku v areálu nemocnice. Uvedený projekt byl projednán na odboru životního prostředí Města Havlíčkův Brod a schválen Českou inspekcí životního prostředí. Po schválení Ministerstvem životního prostředí a získání finanční podpory z fondů EU byla vyhlášena odborem životního prostředí Kraje Vysočina na realizaci projektu veřejná soutěž. Realizací uvedeného projektu byla pověřena firma GREEN PROJECT s. r. o., která tuto soutěž vyhrála. S uvedenou firmou uzavřel Kraj Vysočina smlouvu na realizaci projektu. Dokončení celé akce je nyní plánováno na říjen 2013.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…