Utržená ruka, zlomeniny a opilost – takový byl Silvestr na jihu Čech

02.01.2015 9:00

Silvestrovská noc v jižních Čechách patřila, co se týče úrazů, k průměrným. V Nemocnici České Budějovice, a. s., ošetřili několik desítek pacientů, z nichž nejtěžší úraz – utržená ruka od petardy – si vyžádal dvouhodinovou operaci.

Utržená ruka, zlomeniny a opilost – takový byl Silvestr na jihu Čech
Foto:
Popisek:

 „Od půlnoci do sedmé hodiny ranní jsme ošetřili třiadvacet opilých pacientů, z nichž deset jsme přijali k hospitalizaci. Tři mladistvé opilé jsme hospitalizovali na dětském oddělení. Ošetřili jsme několik zlomenin kotníků, zlomeninu ruky, několik otřesů mozku a popálený obličej od petardy. Dále jsme zde měli deset osob, které utržily zranění z napadení,“ sdělil MUDr. Petr Toufar z Nemocnice České Budějovice, a. s., s tím, že nemocnice další případy postižených silvestrovskými oslavami očekává ještě během dnešního dne.

Urgentní příjem Nemocnice Jindřichův Hradec, a. s., evidoval větší počet zranění ze silvestrovských oslav. V nemocnici ošetřili například pacienty s otravou léky či alkoholem, několik pacientů s řeznými ranami ve spojitosti s alkoholem.

Na chirurgickém oddělení Nemocnice Strakonice, a. s., proběhla silvestrovská noc v relativním klidu. „Ošetřili jsme 22 pacientů, ale nedostavil se žádný s typickým silvestrovským úrazem. To znamená, že nebyly úrazy od světlic ani pořezání od rozbitých láhví od sektu. Na interní pohotovost se během silvestrovské noci dostavili 4 pacienti,“ zvedl ředitel Nemocnice Strakonice, a. s., MUDr. Tomáš Fiala.

Lékaři v Nemocnicích Český Krumlov, Písek a Tábor ošetřili standardní silvestrovské úrazy, související s opilostí a náledím (zlomeniny). Půlnoc strávili prachatičtí lékaři na operačním sále, kdy se věnovali dvěma operacím břicha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…