Vládu možná rozšíří Benda nebo Vidím. Kamarádí s Nečasem

30.05.2011 7:32

Vládu premiéra Petra Nečase (ODS) by mohli rozšířit další dva jeho spolustraníci. Konkrétně poslanci Jan Vidím a Marek Benda. Opustit kabinetní řady by naopak mohl třeba Ivan Fuksa nebo Tomáš Chalupa.

Vládu možná rozšíří Benda nebo Vidím. Kamarádí s Nečasem

Zatím však prý nic není jisté. "Rozhodně o tom se mnou nikdo nejednal," uvedl pro Právo Benda. To místopředseda branného výboru Sněmovny Vidím byl sdílnější. Popsal i detaily vztahu s předsedou vlády.

Na kafe s premiérem

„S premiérem Nečasem se znám dvacet let a jsem rád, že ho mohu považovat za přítele. Občas se spolu bavíme a nezlobte se, ale o obsahu těchto skutečně spíše kamarádských rozhovorů nebudu vykládat někomu třetímu," odmítl spekulovat o svém vládním angažmá.

Téma vládní krize

Podle zdroje z premiérova okolí počítá prý Petr Nečas i nadále s Alexandrem Vondrou coby ministrem obrany, informuje server Novinky.cz.

Po Tluchořovi asi zmizí i spojenec Fuchsa

O křeslo by podle něho naopak mohl přijít ministr zemědělství Ivan Fuksa, blízký spojenec Petra Tluchoře. Ten byl nedávno sesazen z pozice předsedy poslaneckého klubu ODS. I díky postoji premiéra Nečase.

Židle se má podle serveru významně  zakývat také pod ministrem životního prostředí Tomášem Chalupou. Pronásleduje jej totiž kauza firmy Key Investmens z dob, kdy byl starostou Prahy 6. Té stejně jako dalším městským částem hrozí stamilionové ztráty z finančních obnosů, které firma spravovala.

Ohledně Chalupova předchůdce, exministra životního prostřední Pavla Drobila, má ale Nečas jasno. Do vlády prý znovu nenastoupí.

Více čtěte: 

Foto: vidim.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…