„Arogance moci!“ Pekarová ve studiu tepala demonstranty. Fiala z SPD to nevydržel

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší.
17.09.2023 12:45 | Monitoring

V nedělní Partii na CNN Prima News se střetli předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a místopředseda SPD Radim Fiala. Padala ostrá slova. Pekarová naznačila, že ANO a SPD prý nemají lidem co nabídnout, tak lžou. Fiala jí nezůstal nic dlužen a konstatoval, že koalice na lidi nalíčila katastrofu, ale opozice k tomu nebude mlčet. Pekarovou Adamovou nařkl, že porušila zákon.

„Arogance moci!“ Pekarová ve studiu tepala demonstranty. Fiala z SPD to nevydržel
Foto: screen: CNN Prima News
Popisek: Markéta Pekarová Adamová a Radim Fiala v pořadu Partie na CNN Prima News.

Pekarová Adamová si hned v úvodu diskuse posteskla, že opozice ve Sněmovně blokuje už schvalování programu schůze. Řekla, že zaznívají často úplně lži a nepravdy.

„Tady je vidět, že dvě opoziční strany bojují o stejného voliče a nejvíc to vypovídá o tom, že nemají pro voliče nějakou alternativu, nemají obsah, tak se soustředí na formu. Každý jednací den Sněmovny přitom stojí 4 miliony a my se často nedostaneme k tomu, abychom projednali důležité věci. … Vy obstruujete čtyřikrát delší dobu u projednání programu schůze, než se obstruovalo posledních 8 let,“ zlobila se Pekarová Adamová.

Radim Fiala okamžitě vypěnil. „To je samozřejmě nesmysl. Zákony navrhuje koalice – a pak je tady opozice, to jsme my –, a pokud koalice navrhuje něco špatně pro lidi, tak my tam jdeme a řekneme to nahlas. … My teď obstruujeme ten vládní konsolidační balíček. To je katastrofa. To je tak špatné, že my se k tomu musíme vyjádřit,“ konstatoval Radim Fiala.

Podle jeho názoru je dobře, že se opozice může takto vyjádřit. „Nevím, jestli jde o novou totalitu, ale i já cítím, že se zužuje prostor pro vyjádření názorů. I na sociálních sítích. Kupříkladu europoslanci Ivanu Davidovi jste zrušili web Nová republika s odůvodněním, že je proruský. Ale on není. … A jde nejen o politiky. Lidé se dnes bojí něco říct, aby je nevyhodili z práce,“ pravil Radim Fiala.


(Screen: CNN Prima News)

Předsedkyně TOP 09 odmítla, že by byl konsolidační balíček katastrofou. Podle ní jde naopak o snahu veřejné finance ozdravit, a to primárně nikoli zvyšováním daní, jak ukazuje navrhovaná struktura změn v DPH. Tato daň dle jejích slov po přijetí onoho balíčku poklesne.

Pekarová Adamová v této souvislosti odsoudila Andreje Babiše (ANO) za jeho výrok, že Česko sužuje „nová totalita“. Zdůraznila, že v Česku existuje svoboda projevu, o čemž svědčí i včerejší (sobotní) demonstrace na Václavském náměstí v Praze.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ta nanyka , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMivoj , 17.09.2023 13:24:04
od mobilů z top nedá dohromady myšlenku a stále opakuje naučené fráze stejně jako Pávek v duelu s AB,,A co chtějí zachraňovat?? Řízeně likvidují fungující stát za potlesku panáků z EU

|  19 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…