„Celé to může skončit špatně.“ Xaver výbušně k ČT. Položil kauzu Gopas

21.05.2021 10:27 | Zprávy

Člen Rady České televize moderátor Luboš Xaver Veselý při cestě domů autem lidem znovu vykreslil svůj náhled na to, co se dělo na posledním jednání. Prý to bylo napínavé, ale i úmorné. Veselý však prozradil, že mu to nevadí. „Prostě život bychom položili v té chvíli tam na bojišti,“ pravil Veselý. Celé jednání podle něj připomínalo filmový trhák s kriminální zápletkou, protože málem došlo i na vraždu. Tak to viděl Luboš Xaver Veselý.

„Celé to může skončit špatně.“ Xaver výbušně k ČT. Položil kauzu Gopas
Foto: Repro Youtube
Popisek: Radní ČT Luboš Xaver Veselý po zasedání

„Bylo to napínavý, dlouhý, úmorný, ale to nevadí. Prostě život bychom položili v té chvíli tam na bojišti,“ pravil Veselý. Jednání bylo dlouhé, napínavé a opět tam byla kriminální zápletka. „Bylo to jako americký filmový blockbuster,“ užil člen Rady slova, která odkazují k filmovým trhákům, k nejúspěšnějším filmům z hlediska diváckého zájmu.

„Byla tam policie zase zmíněná, trestní oznámení padala, málem vražda. O život se tam usilovalo. Jediný co mu to chybělo, byla love story. Ačkoli mám takové podezření...“ naznačil.

Je prý poněkud smutný z toho, že se mluvilo především o firmě Gopas, kterou na ředitele ČT Dvořáka vytáhla radní Hana Lipovská. „Ale naštěstí zbylo i trochu času na jednání o České televizi,“ poznamenal.

Při jednání se mu zdálo, že předseda Rady ČT Pavel Matocha a ředitel ČT Petr Dvořák vedou souboj o to, „kdo dál dočůrá“. Jak se to projevuje? Matocha prý zařadil zprávu ředitele ČT až jako 16. bod, tedy téměř na konec jednání a Dvořák žádal, aby byla jeho zpráva posunuta už na 4. místo.

„Protože chce (ředitel)  sdělit závažnou věc. A já jsem viděl na té obrazovce, že jak toto vyslovil, tak tam všichni seděli zaražení, co to bude za závažnou věc, jestli řekne ‚končím, kašlu vám na to‘ nebo co to bude. Začalo se ve vzduchu vznášet velké dusno. Přemýšlel jsem, že si k tomu pustím  nějakou filmovou muziku. Emoce z toho stříkaly na všechny strany. To jsem cítil,“ prozradil Veselý.

To se nakonec také stalo a zpráva ředitele ČT se posunula dopředu. „Jistou logiku to má, protože o těch věcech ze zprávy se pak také jedná,“ konstatoval Veselý.

A pak to přišlo. Dvořák prý přišel s velmi emotivním projevem.

„Měl velmi emotivní projev a na závěr řekl, že podává trestní oznámení na paní Lipovskou. A to kvůli tomu, že údajně měla říct, jestli jsem to dobře pochopil, změna programu vyhrazena, měla do policejního protokolu říct, že ředitel Dvořák usiluje o její život. Takže Hannibal Lecter z Kavčích hor. Mně to celé přijde trochu přitažené za vlasy, možná si to tam doplnil i nějaký policista. Všechno je možné. Já si myslím,  že Petr Dvořák Hanu Lipovskou nechtěl zabít. Myslím, že mu lze vyčítat leccos, ale vrah to nebude,“ konstatoval. 

Netřeba to zlehčovat, protože paní Lipovská měla ochranku, takže asi něco zjišťovali, ale že by ji chtěl zabít nebo ublížit, tomu nevěřím,“ dodal posléze. Bohužel nebude nikdy klid. Tohle jsou věci, které škodí té Radě, potažmo škodí České televizi, protože potom není čas na normální práci,“ chtěl Veselý uzavřít toho téma.

Jenže se mu to nedařilo, protože se k tématu znovu vracel.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…