„Dělal ze sebe blbce!“ Hašek si to znovu rozdal s Ovečkinem. Mimo led

01.03.2022 16:21

Jak se skvělý brankář změní v obyčejného nácka. Tak začíná článek, který uveřejnil deník Sovětský sport. Nejstaršímu sportovnímu deníku v Rusku se nelíbilo, že legendární brankář Dominik Hašek vyzval na twitteru vedení NHL, aby pozastavilo kontrakty ruským hokejistům. Svá slova doplnil ve vysílání Benešovského Impulsu.

„Dělal ze sebe blbce!“ Hašek si to znovu rozdal s Ovečkinem. Mimo led
Foto: Facebook
Popisek: Dominik Hašek

„Není to jen alibista, posera, ale také lhář. Každý dospělý člověk v Evropě ví, že Putin je šílený zabiják,“ napsal na svou sociální síť Hašek v reakci na hokejistu Alexandra Ovečkina, jenž se jednoznačně nevymezil proti ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi. Proč podle Haška Ovečkin jasně neodsoudí tu putinovskou agresi? 

„Mně se tam hlavně nelíbilo, jak se vymlouval, že se nezajímá o politiku, že neví některé věci. Co to je válka, ví každý v osmi letech. Co to je útočná agresivní válka, se učíme ve škole. A jistě i on to do patnácti let musel vědět. Mně spíš tam vadilo, nejen, že se nevymezil... Kdyby mlčel a nic neříkal, tak bych nic neřekl. Ale ještě, že ze sebe dělal blbce, říkal, že tomu nerozumí nebo že se nezajímá o politiku, a přitom vždycky svého prezidenta – abych nepoužil nějaké horší slovo – vždycky podporoval, tak to mně trošku naštvalo,“ poznamenal Hašek, že v jeho reakci však není ani zlomek nenávisti nebo něčeho takového. 

„Tam je naprosto pravdivý můj názor a ten jsem tam prezentoval. A na to jsem i navázal, kromě toho názoru na Alexeje jsem navázal i na to, co by měla NHL dělat, aby se trošičku víc postavila ne za Evropu, ale za Ukrajinu, především. Protože ta agrese tam je a ta útočná válka je tam jednoznačná,“ prohlásil brankář Hašek.

Anketa

Pomůžete uprchlíkům z Ukrajiny, když to bude třeba? (od 26.2.)

6%
hlasovalo: 43369 lidí
„Toto je zkrátka ruská mentalita. On svého šéfa adoruje. To je můj názor, že on se nechce vymezit. On je přesvědčen o tom, že ta válka je správná, že Rusové to, že tam zabíjejí lidi, že dělají dobrou věc a že to dělá pro národ. On tomu dost možná nevěří, nebo je... Nevím, nevidím do jeho očí. Ale on svého diktátora podporoval vždycky a podporuje ho nadále. Nebo jestli se bojí, to nedokážu odhadnout,“ zmínil Hašek, jenž ruskou mentalitu zná, neboť má za sebou sezonu ve Spartaku Moskva. 

„Hokej je chlouba ruského národa, národní sport, na kterém jim záleží více než na jiných sportech. Pokud by byli hokejisté sankcemi více zasažení, byly by jim pozastavené kontrakty v NHL, nebudou moct hrát, tak to bude mít vliv na jejich myšlení. Pokud je zasažen hokej a jejich ruské hokejové hvězdy, které většinově podporují Vladimira Putina, tak to lidi v Rusku a celý národ nesmírně zasáhne,“ míní Hašek. Suspendace hráčů v NHL podle něj jednoduchá není. 

„Amerika a Kanada je od Ukrajiny dál. Nemají ten konflikt doslova za dveřmi, tak, jak to máme my,“ podotkl legendární brankář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…